O companie de gestionare a bazelor de date din Valencia, Spania, a dezvăluit care sunt cele mai căutate 100 de destinații vara aceasta, la baza cercetării stând numărul de căutări online ale acestora.

Datele agregate de compania menționată, pe nume ForwardKeys, însumează miliarde de căutări anual din platforme precum Google Flights, Kayak, Kiwi.com, Skyscanner, Wego etc, după cum arată moodiedavittreport.

Pentru lista privind cele mai căutate destinații pentru anul 2023, peste un miliard de căutări online au fost agregate.

Astfel, cea mai căutată destinație online, conform datelor prezentate, este Bangkok, care se află la mare distanță de cea de a doua cea mai căutată destinație, care este Paris.

Celelalte destinații aflate în top 20 de listări realizate de internauți în căutările online sunt următoarele: Londra, Denpasar (capitala provinciei Bali), Barcelona, New York, Lisabona, Istanbul, Madrid, Atena, Palma de Mallorca, Singapore, Tokyo, Kuala Lumpur, Amsterdam, Copenhaga, Los Angeles, Roma, Manila și Frankfurt.

Sursă foto: moodiedavittreport.com

De asemenea, compia ForwardKeys a realizat și o cercetare comparată a felului în care au evoluat aceste căutări față de anul trecut, dezvăluind faptul că Bangkok, actualul ocupant al locului 1, a urcat trei poziții, detronând Parisul din capul listei.

Londra, pe de altă parte, și-a menținut poziția, pe locul al treilea al celor mai căutate destinații online.

Cât despre locurile imediat următoare, Denpasar, capitala provinciei Bali, a urcat șase poziții, împingând Barcelona pe locul 5, Lisabona pe 7, Istanbulul pe 8, Madridul pe 9 și Palma de Mallorca pe 11.

Sursa citată mai notează de asemenea faptul că Atena este o destinație nou intrată în top 10 al căutărilor online efectuate în 2023, în vreme ce New York-ul a urcat două poziții față de anul trecut, situându-se acum pe locul 6.

Sursa foto: Shutterstock / AfricaStudio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri