Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când aceasta părea să fie peste tot și abundentă, pe când acum e mai puțină, în special în orașele mari. Compania de travel-tech Kiwi.com a creat o listă de orașe cu multă zăpadă de care iubitorii sezonului se pot bucura.

Conform datelor meteo pentru 2009-2021*, orașul cu cele mai multe zile cu ninsoare din Europa este Tallinn. Cu o medie de 20,5 zile cu ninsori în fiecare an, capitala Estoniei este o bijuterie liniștită și numai bună de descoperit la pas pentru cei care doresc să se relaxeze în timpul iernii, în timp ce se bucură de mirosul proaspăt al zăpezii. Biletele dus către Tallinn pe Kiwi.com încep de la 200 de lei din majoritatea orașelor mari din România, ceea ce îl face o opțiune accesibilă.

Pe locul al doilea în lista celor mai înzăpezite orașe se află o altă capitală baltică - Vilnius. Pentru cei care nu sunt atât de familiarizați cu ceea ce are de oferit capitala Lituaniei, în afară de 18,5 zile de ninsori pe an, orașul a fost desemnat cea mai ieftină destinație din Europa în 2019 și a cunoscut o creștere a turismului după lansarea unei campanii foarte interesante care a câștigat premii. Pe Kiwi.com, biletele de avion către Vilnius din majoritatea orașelor din România încep de la 200 de lei în această iarnă.

Erfurt, unul dintre orașele mai mici din Germania, are 17,25 zile cu ninsori în fiecare an. Capitala regiunii Turingia este supranumită și Orașul Turnurilor, datorită arhitecturii sale medievale, în special a bisericilor gotice și a caselor cu rame din lemn. Pentru pasionații de istorie: este și locul unde Martin Luther și-a petrecut 5 ani din viață, la Mănăstirea Sf. Augustin.

Un favorit recunoscut, Turku, auto-intitulat orașul de Crăciun al Finlandei, are, în medie, 16,75 zile cu ninsori în fiecare an. În timp ce arhitectura cu regim de înălțime mic, tipic finlandeză, va face fiecare zi cu zăpadă să pară că este Crăciunul, este un oraș plin de studenți pe tot parcursul anului și un loc animat. Cei care doresc să vadă farmecul discret, dar plin de zăpadă al orașului Turku, pot rezerva zboruri cu prețuri începând de la 280 de lei în acest sezon.

Helsinki are parte și el de destul de multă zăpadă, fiind pe locul 5 pe lista orașelor europene cu cele mai multe zile de ninsoare - 16,5. Capitala finlandeză își păstrează farmecul istoric, fiind în același timp unul dintre cele mai moderne 10 orașe din lume, ceea ce o face o destinație care este atât o bijuterie pentru ochii turiștilor (mai ales în timpul iernii), dar și oferă o experiență relaxantă. Prețurile pentru călătoriile dus la Helsinki în acest sezon pe Kiwi.com încep de la puțin peste 250 de lei din București, Timișoara sau Cluj.

*Statista - Numărul mediu de zile de ninsoare în Europa din 2009 până în 2021, ordonate după orașele cu cele mai multe zile cu ninsori.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri