Echipa României a obţinut locul I, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, având un punctaj cumulat de 1.963 din 2.400 posibil la cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie - 3 noiembrie în Slovenia, la Maribor, informează Ministerul Educaţiei, conform Agerpres.

"Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat", a anunţat ministerul. Potrivit unui comunicat, dintre cei patru competitori români s-a distins Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim.

Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României, a precizat sursa citată.

"O performanţă remarcabilă a obţinut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului al doilea şi la categoria seniori", a transmis Ministerul Educaţiei.

Medalii de aur au obţinut Mihnea Andreescu - absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul I cu punctaj maxim posibil) şi Mihai-Valeriu Voicu - elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul al doilea în clasament), medalie de argint: Luca-Mihai Ilie - elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medalie de bronz: Vlad-Alexandru Haivas - elev la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de Adrian Panaete, vicepreşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Naţional "A. T. Laurian" din Botoşani, în calitate de team-leader, şi Adrian Budău, copreşedintele Societăţii "Infoarena", membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, în calitate de deputy leader.

Sursa foto: Ministerul Educației - România / Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri