Mii de unguri au protestat duminica in Budapesta impotriva unui proiect de lege ce ar urma sa taxeze transferul de date la Internet, lucru care ar duce la cresterea facturilor furnizorilor de servicii de Internet si, implicit, cel mai probabil, si cresterea preturilor pentru clientii finali.

Guvernul Ungariei are in plan sa introduca o noua taxa ce are in prim plan transferurile de date pe Internet, in draft-ul pe 2015 transmis Parlamentului stipulandu-se practic ca furnizorii de servicii de Internet ar urma sa plateasca 150 de forinti (60 de centi americani) per gigabit transferat. Acest lucru, considera protestatarii, incalca drepturile si libertatile democratice.

Primul Ministru Viktor Orban a fost acuzat si anterior de implementarea unor taxe care, spun unii, ar incalca drepturi democratice. Draft-ul a fost prezentat prima oara martea trecuta. Adunarea din Budapesta a fost organizata pe Facebook, intr-un grup la care s-au alaturat 210.000 suporteri. Protestatarii s-au strans in numar mare, unele canale media estimand ca au fost peste 10.000 de oameni, adunati in fata Ministerului Economiei.

Citeste aici mai multe despre acest subiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri