Oficialii companiei americane au dezmintit zvonurile potrivit carora compania ar fi interesata de segmentul wireless, cu o saptamana inaintea intrarii Google pe acest segment
Google Inc. a dezmintit ieri zvonurile potrivit carora intentioneaza sa construiasca la nivel national (in SUA) o retea wireless de acces la Internet. In schimb, gigantul IT va oferi incepand de la mijlocul saptamanii viitoare conexiune la Internet de tip wireless la nivel local, titreaza New York Times. Google va oferi acest serviciu 'acasa', in Mountain View, serviciul fiind practic gratuit avand in vedere ca pentru a beneficia de conexiune nu trebuie sa ai decat un cont pe Google.

Google a instalat deja 380 de antene de trasmisie in Mountain View pentru a face serviciul disponibil pe toata suprafata orasului, investitia fiind una redusa avand in vedere ca pentru a oferi conexiune wireless la Internet intr-un oras cu o populatie de 75.000 de persoane este necesara o investitie de doar un milion de dolari potrivit expertilor in domeniu.

Utilizatorii vor avea pentru inceput o limitare la un megabit de trafic, dar Google va mari in perioada urmatoare latimea de banda, potrivit oficialilor companiei. Pentru a putea beneficia de conexiunea oferita de Google locuitorii din Mountain View vor trebui totusi sa isi achizitioneaze un amplificator Wi-Fi care costa intre 30 si 70 de dolari.

In acelasi timp, Google a fost selectionat de catre municipalitatea orasului San Francisco pentru a oferi un serviciu similar in parteneriat cu Earthlink. In acest moment cele doua companii negociaza termenii contractului, Google urmand sa scoata profit din conexiunea oferita in orasul californian spre deosebire de serviciul oferit in Mountain View.

Cu toate acestea, oficialii Google au dezmintit zvonurile potrivit carora compania ar fi interesata de oferirea pe scara larga a serviciilor de conexiune la Internet. Google ofera acest serviciu in orasul in care isi are si sediul doar pentru a experimenta noi servicii de advertising targetat la nivel local, veniturile obtinute din publicitatea plasata de Google doar utilizatorilor din Mountain View urmand sa ramana companiei.

Dar cel mai important argument in oferirea gratis a conexiunii wireless il reprezinta dorinta managerilor Google de a creea un mediu de neutralitate online. Compania americana se afla intr-un conflict deschis cu retelele de cablu si telefonie care au amenintat in repetate randuri ca vor taxa nu doar utilizatorii pentru serviciile de conexiune la Internet ci si furnizorii de continut pe web. Prin acest demers Google vrea sa demonstreze ca actualii provideri de conexiune la Internet nu sunt atotputernici si ca un mediu concurential pe piata va fi benefic pentru utilizatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri