Compania daneza Coinify a cumparat Coinzone, platforma de tranzactionare pentru moneda digitala Bitcoin, business in care a fost implicat si antreprenorul roman Radu Georgescu.

Printre romanii implicati in proiect, alaturi de Radu Georgescu, sunt George Simion (senior director of engineering) si Alexandru Stanciu (software developer).

Cele doua parti implicate in deal nu au oferit detalii despre valoarea tranzactiei.

Tranzactia este surprinzatoare mai ales pentru ca Radu Georgescu, isi propune, ca orizont de timp, exit-uri in 3-5 ani din momentul lansarii unui business, desi antreprenorul a afirmat recent ca oricare dintre companiile in care este actionar ar putea face exit. Coinzone a fost fondata in martie 2014.

Compania daneza Coinfy a fost foarte activa la nivel de achizitii, ca metoda de a accelera cresterea businesului. In septembrie 2014, compania a primit o injectie de capital de mai multe milioane de dolari din partea SEED Capital si Accelerace Invest. In prezent, compania pregateste o investitie de tip “series A”, un prag important pentru orice afacere care aspira la statutul de “unicorn”, pentru a accelera extinderea afacerii.

Iata ce spunea Radu Georgescu despre Coinzone, pentru WALL-TREET.RO

Wall-Street.ro: De unde este condus business-ul Coinzone?


Radu Georgescu:
Din Silicon Valley; in Romania este localizata echipa tehnica, tot ce inseamna back office. Aici sunt sase oameni, per total sunt in jur de 11. Totul se misca insa repede, angajam in continuare, inclusiv in Romania, pe dezvoltare.

W-S.ro: Cand veti lansa payment gateway-ul respectiv?

RG: Eu nu sunt implicat operational, la fel ca in orice alta firma – nu am fost niciodata bun de CEO si nu acesta este modelul. Fiecare companie are un director executiv, in cazul Coinzone fiind Manuel Heilmann. El stie mai multe lucruri concrete, eu ma implic la nivel strategic. Practic, Gecad are viziunea despre business-urile in care se implica si face investitia financiara, apoi venim cu strategia.

W-S.ro: In ce circumstante consideri ca Bitcoin ar putea avea succes in Romania?

RG: Sunt, de fapt, “doi Bitcoini”: este moneda si este tehnologia. Eu pariez pe tehnologie, care nu are legatura cu moneda decat undeva, daca te dai 275 de pasi in spate. Moneda este, de fapt, un index al business-ului bazat pe tehnologie. Deci, asa cum sunt indicii de bursa care dau o valoare moderata unei industrii, Bitcoin este, de fapt, un index al business-urilor bazate pe tehnologia omonima.

Fondurile de investitii financiare care de obicei investesc in indecsi, investesc in Bitcoin, in moneda. Noi suntem dintre aceia care “se dau rontunzi” considerand ca stim sa gestionam companii si avem viziuni bune bazate pe aceasta tehnologie si credem ca vom reusi sa batem indexul. Daca business-urile bazate pe aceasta tehnologie vor functiona, indexul va fi si el in crestere si atunci cei care vor fi investit in index, vor fi castigat. Noi nu investim in moneda, noi investim intr-una din multele companii care acopera domeniul tehnologic. Speram ca vom fi din cei de succes.

W-S.ro: Si de ce consideri ca tocmai aceasta companie, Coinzone, va fi de succes?

RG: Pentru ca stim sa facem treaba buna. Si retele sociale precum Facebook au fost foarte multe, doar cateva au avut insa succes! Noi consideram ca va avea succes Coinzone – diferenta o face executia, o vom face mult mai bine decat altii.

Tranzactia Coinzone - Coinfy a fost anuntata oficial pe blogul companiei daneze, iar primele informatii au fost publicate de ZF.ro.

Cele 5 tranzactii care il fac pe Radu Georgescu cel mai tare antreprenor roman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri