Un numar de 55 de institutii de invatamant superior, dintre care 38 de universitati din sectorul public, au importat in Registrul Matricol Unic (RMU), date de la peste 70.000 de studenti din anul I de studii din ciclurile de licenta si master.

In total, 55 de institutii de invatamant superior, dintre care 38 de universitati din sectorul public, au importat in Registrul Matricol Unic (RMU), pana acum, date referitoare la peste 70.000 de studenti din anul I de studii din ciclurile de licenta si master, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, informeaza Mediafax.

Mai departe, ministerul transmite ca procesul de raportare este in plina desfasurare, termenul de finalizare a acestuia fiind 30 septembrie.
"Registrul Matricol Unic este un sistem informational electronic care asigura gestiunea integrata a datelor privind studentii universitatilor de stat si particulare din Romania, pentru toti anii universitari si pentru toate ciclurile de studii. In Registrul Matricol Unic se inregistreaza date personale, date privind scolaritatea studentului, date referitoare la burse studenti si servicii cazare, respectiv date referitoare la studii preuniversitare si studii universitare anterioare", se precizeaza in sursa citata.

"Dupa 4 ani de incercari nereusite, marcam in acest moment centralizarea informatizata a datelor din invatamantul universitar. Ce inseamna asta? Transparenta si mobilitatea informatiei, reducerea poverii administrative pentru universitati si imbunatatirea capacitatii de a fundamenta politici nationale, bazate pe accesul la date colectate inteligent", a declarat Adrian Curaj, ministrul Educatiei.

Registrul Matricol Unic poate fi accesat prin intermediul platformei online Registrul Educational Integrat (REI), care ofera acces la parcursul educational si profesional al unei persoane.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri