Serviciul de telefonie mobila Digi Mobil a ajuns la peste 2 milioane de abonati, persoane fizice, in numai doi ani de la relansare, ajungand astfel la o cota de piata estimata de 25% din piata abonamentelor pentru persoane fizice. Pachetul de servicii Optim Nelimitat a atras 1 milion de clienti in ultimii doi ani si se claseaza in acest fel in topul preferintelor utilizatorilor Digi Mobil si din piata. In acelasi timp, serviciul de internet mobil inregistreaza peste 2,4 milioane de utilizatori.

In acelasi timp, traficul total de date mobile dintr-o luna a ajuns la 2,8 milioane de Gbytes, in timp ce traficul lunar de Internet si date fixe a ajuns la 204 milioane de Gbytes. Traficul mediu al unui utilizator Digi Mobil este astfel de aproape 3 ori mai mare decat al unui utilizator mediu din piata.

„Vom continua sa investim in dezvoltarea retelelor 3G si 4G pentru a le oferi clientilor nostri servicii de internet mobil la viteze superioare, astfel incat sa se poata bucura de pachetul generos de date mobile pe care Digi Mobil il are inclus la toate abonamentele din portofoliu.” declara Valentin Popoviciu, vicepresedinte RCS & RDS. El subliniaza ca evolutia companiei va ramane constanta, pe masura ce se va extinde in noi regiuni.

Extinderea serviciilor 4G

Oficialii companiei subliniaza ca RCS&RDS detine o cota de 25% din piata de abonamente pe segmentul rezidential. "Orientarea de pana acum a pietei catre oferte prepaid arata gradul de neincredere manifestat de consumatori pentru ofertele primite pana acum de la ceilalti operatori", subliniaza, lovind in concurenta, Popoviciu.

"Segmentul prepaid este pentru noi unul secundar", continua el. "Consideram ca mult mai important este clientul abonat, acesta primeste mai multe beneficii, per total".

4G este disponibil in prezent in 28 de orase, urmand ca de la 1 mai sa intre si pe litoral - pe langa Constanta, si Mamaia. "Urmeaza sa acoperim intreg litoralul in viitorul apropiat". In curand, compania va intra cu servicii 4G si in Buzau, Bacau, Deva, Piatra Neamt. "Per total, pana la finalul anului, vom fi prezenti in 100 de orase", continua reprezentantii companiei.

Compania a anuntat totodata un numar de 2,7 milioane de clienti CATV, si un numar relativ constant de clienti pentru serviciile DTH, care nu mai prezinta o prioritate pentru companie - 0,7 milioane. Numarul de linii fixe era la finalul lunii martie de 1,4 milioane, in stagnare. "Ne asteptam ca numarul de clienti de telefonie fixa sa scada, in favoarea telefoniei mobile", spun reprezentantii RCS&RDS.

La doi ani de la relansarea serviciului, Digi Mobil a dezvoltat puternic portofoliul de abonamente, oferind, pe langa servicii de voce si internet mobil, si o gama variata de echipamente, disponibile cu plata in rate fara dobanda.

Preturile abonamentelor din portofoliul Digi Mobil incep de la 2 euro/luna (TVA inclus) si includ, in functie de pachetul ales, minute nelimitate in reteaua Digi (fix-mobil), dar si in alte retele nationale si internationale (fix-mobil), sute de SMS-uri, trafic lunar de date mobile de pana la 5 GB in reteaua 3G si de pana la 30 GB la viteza maxima in reteaua 4G.

Totodata, incepand din 21 aprilie, clienti de servicii fixe Digi care isi porteaza numarul in reteaua Digi Mobil pot achizitiona smartphone-uri cu avans scazut cu pana la 50%.

Concurentii RCS&RDS sunt Orange, Telekom, Vodafone, precum si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri