„Romania este o tara frumoasa in care se dezvolta si se intampla multe lucruri. Hai, Romania”, a declarat Jean Francois Fallacher, CEO al Orange Romania, in ultima conferinta de presa sustinuta din aceasta functie.

Fallacher este CEO al Orange Romania din iunie 2011, iar de la 1 mai va prelua aceeasi functie pentru filiala din Polonia a grupului francez de telecomunicatii. Astfel, managerul trece de la un business de 947 milioane de euro in 2015 in Romania la unul de 2,8 miliarde de euro in Polonia.

Jean Francois Fallacher este CEO-ul de multinationala cu cel mai lung mandat din telecomul romanesc din ultimii ani. Singurul executiv cu un mandat mai lung este Dinu Malacopol, seful Digital Cable Systems din 2008, insa compania are operatiuni doar pe piata locala si este un operator activ in special in afara Bucurestiului.

Fallacher: Hai, Romania!

“Au fost momente frumoase. Este dificil pentru mine sa plec din aceasta tara frumoasa. Vreau sa multumesc calduros intregii echipe Orange Romania pentru realizarile din acesti ani. Mi-a placut sederea mea aici. Vreau sa le transmit romanilor ca iubesc aceasta tara, ca imi va fi dor de ei si ca ma voi intoarce, cu siguranta. De asemenea, ii urez Romaniei mult noroc. Romania este o tara in care se dezvolta si se intampla multe lucruri. Hai, Romania!”, a spus Fallacher intr-o conferinta in care a preferat sa lasa ca noutatile din business sa fie spus de colegii sai: Liudmila Climoc si Gervais Pellissier. Liudmila Climoc este actualul sef al Orange Moldova si cea care il va inlocui pe jean Francois Fallacher ca CEO al Orange Romania, iar Gervais Pellissier este directorul executive pentru operatiunilor europene ale grupului Orange.

De asemenea, Jean Francois Fallacher a multumit de doua ori celor aproximativ 3.000 de angajati ai Orange Romania pentru rezultatele obtinute si jurnalistilor pentru sustinere.

Anul trecut, Fallacher afirma intr-un interviu pentru Wall-Street.ro ca nu stie cand isi va termina mandatul, dar spera ca se va muta in cadrul altei filiale Orange. "Dar, da, Romania este o tara in care as putea trai, este o tara foarte apropiata ca mentalitate de sud-vestul Frantei. Mi-a parut foarte rau si cand am plecat din Olanda, dar acolo totul era foarte diferit, clientii erau diferiti. In Romania m-am simtit de la inceput ca acasa, nu mi s-a parut cea diferit, m-am adaptat foarte usor. Aici, <<da>> poate sa fie <<nu>>, <<poate da>> uneori inseamna <<poate nu>>. Este la fel ca acasa", afirma managerul in iunie 2015.

Seful operatinilor europene ale Orange: Jean Francois Fallacher este ca personalitate mai putin din Franta, ci, mai degraba, din Romania

Pe langa Jean Francois Fallacher, de asemenea, va pleca si elvetianul Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange, care se afla din 2007 in Romania si care tot de la 1 mai va deveni CEO al Orange Moldova. Ducarroz era director comercial Orange din 2009.

"Este mereu greu sa schimbi o echipa atunci cand lucrurile merg bine. Dar sunt trei lucruri care sunt importante. Cred ca dupa cativa ani, trebuie sa faci o schimbare. Dupa 3,4,5 ani- pana la 9 ani. Ca sa fii eficient este important sa schimbi pozitia, sa fii fresh, sa inveti lucruri. Polonia este o tara mai mare, dar este mai putin dinamica si ceea ce as vrea este ca Jean Francois sa aduca acolo din dinamismul din Romania. El este ca personalitate mai putin din Franta, este mai degraba din Romania, este o persoana foarte optimista, dinamica. Pe de alta parte, Liudmila are cel putin un avantaj, macar intelege si vorbeste limba romana. Si ma bucur ca avem un CEO femeie. In Franta este CEO o femeie, Liudmila este acum CEO in a patra tara pentru noi (n.red. dupa Franta, Spania, Polonia si la egalitate cu Belgia) si sper ca vom mai avea si alte femei CEO in grup", a spus Gervais Pellissier, director executiv adjunct si sef pentru operatiunile europene in cadrul grupului Orange.

Romania, remarcata pentru cresterea adusa grupului

Orange Romania este cel mai mare operator de telefonie mobile de pe piata locala cu afaceri de 947 milioane de euro in 2015 si 10 milioane de clienti la finalul lui martie anul acesta.

Fallacher a venit intr-o perioada in care piata de telecomunicatii si intreaga economie romaneasca era in scadere, insa in ultimul raport financiar al grupului Orange filiala din Romania este remarcata ca fiind cea care a adus cea mai mare crestere atat la nivel de grup (alaturi de Franta, Spania, Belgia, Africa si Orientul Mijlociu) cat si in regiune. Astfel, in contextul in care in primul trimestru din 2016 operatiunile din Europa Centrala si de Est au crescut cu 2,8% la 395 de milioane de euro, cel din Romania au crescut cu 6,5% la 235 de milioane de euro. Celelalte tari ale Orange in regiune sunt Slovacia si Moldova.

De mandatul lui Jean Francois Fallacher se leaga intrarea Orange pe piata de televiziune in 2012, revenirea companiei pe crestere, licitatia de spectru din 2012 prin care compania a cumparat licentele telecom pentru perioada 2014-2029 si acordul de partajare a retelei semnat cu Telekom care va permite Orange se ofere servicii integrate de fix si mobil.

Prima oferta de servicii integrate fix -mobil

Romania va lansa prima sa oferta de servicii convergente foarte curand, in cateva saptamani, in cateva orase mari. Obiectivul nostru pe o piata in care nu suntem inca, ma refer la cea de operatiuni fixe, este sa avem pana in 2020 macar jumatate din cota de piata pe care o avem pe piata de servicii mobile”, a spus

Singurii care mai au oferte integrate fix-mobil sunt Telekom Romana, grup detinut de germanii de la Deutsche Telekom si RCS&RDS, grup detinut de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari si totodata cel mai mare jucator pe piata locala de televiziune si internet fix.

Citeste si:

    “In Romania, ambitia noastra este sa devenim prima alegere pentru familii si pentru business atunci cand este vorba de servicii convergente fix-mobil”, a afirmat Liudmila Climoc, actualul sef al Orange Moldova, operator cu o cifra de afaceri a 135 de milioane de euro anul trecut.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea IT & C »



    Setari Cookie-uri