Al doilea producator mondial de solutii antivirus, McAfee, a atacat compania Microsoft si viitorul sau sistem de operare Vista, acuzand-o de lipsa de colaborare cu companiile producatoare de solutii antivirus si de dorinta de a impune consumatorilor propriile produse de securitate.

"Pentru prima data compania Microsoft a taiat accesul la propriul sistem editorilor independenti de cod, in acelasi timp integrand in Vista propriul sistem de securitate, ce nu mai poate fi dezactivat chiar daca consumatorul doreste sa foloseasca produse alternative", a precizat potrivit NewsIn, directorul general al McAfee, George Samenuk, intr-o scrisoare deschisa trimisa cotidianului Financial Times.

"Acest lucru nu mai permite consumatorilor sa ia decizii in mod liber", scrie compania McAfee care "cere de urgenta companiei Microsoft sa redeschida procesul de colaborare cu societatile independente de securitate".

Inca de la sfarsitul lunii septembrie, principalul producator mondial de solutii antivirus, Symantec (cu o cota de piata de 53%), responsabil de producerea antivirusului Norton, a reprosat grupului Microsoft ca neaga accesul editorilor de programe de securitate la datele necesare pentru a permite crearea de soft compatibil pentru viitorii utilizatori ai sistemului de operare Vista.

Microsoft doreste sa integreze in cadrul Windows Vista "un centru de securitate" care, contrar versiunilor precedente ale Windows, nu va putea fi eliminat si inlocuit cu solutii independente de securitate, a avertizat Symantec.

In luna martie, Comisarul European al Concurentei, Neelie Kroes, a avertizat gruparea Microsoft ca noul sistem de operare Vista, ce va fi comercializat incepand cu anul 2007, risca sa incalce prevederile europene ale concurentei, mai ales in ceea ce priveste sectorul securitatii sistemelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri