HP si Sony au efectuat cercetari si au convenit asupra faptului ca, in momentul de fata, nu exista probleme legate de siguranta utilizarii de catre HP a bateriilor Sony de 2,4Ah sau 2,6Ah, cu toate ca nici un tip de baterie nu este imun la deteriorare sau supraincalzire.

In consecinta, HP nu considera ca fiind necesara integrarea sa in programul global de schimbare a bateriilor initiat de Sony, care raspunde temerilor exprimate de utilizatorii finali cu privire la incidentele recente cauzate de supraincalzire. Pana in momentul de fata, HP nu a primit nici o sesizare referitoare la acest aspect pentru nici unul dintre notebook-urile ce utilizeaza bateriile incluse in programul mondial de inlocuire anuntat de Sony la data de 28 septembrie 2006.

“Dupa discutia avuta cu Sony, consideram ca modul de incarcare si protectie a circuitelor in cazul sistemelor HP previn supraincalzirea”, a subliniat potrivit Rompres Ted Clark, prim-vicepresedinte si director general al diviziei de notebook-uri din cadrul HP. Pachetele de baterii HP includ multiple circuite de siguranta si sunt testate atat individual, cat si in interiorul sistemului.

In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 90 miliarde dolari. Compania furnizeaza solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.