Numarul de utilizatori ai serviciului de ridesharing Uber a depasit 120.000 in Romania. Cifra indica persoanele care au instalat aplicatia, numarul de utilizatori lunari activ fiind, probabil, semnificativ mai mic. Compania americana nu face public si numarul soferilor afiliati din tara noastra.

Disponibil in Romania din februarie 2015, Uber activeaza in prezent in Bucuresti si Cluj, dar compania planuieste lansarea in alte doua orase mari din tara noastra, conform News.ro

Ca si in alte regiuni ale lumii, Uber nu a scapat nici in Romania de acuzatiile de concurenta nelegala. Cel mai grav incident a avut loc la Cluj, unde patru soferi Uber au fost amendati cu cate 25.000 de lei si li s-a retinut permisul. Uber a acuzat atunci autoritatile de abuz, a platit amenzile soferilor si le-a oferit masina pentru perioada suspendarii.

”Nici Uber, nici serviciile oferite de partenerii nostri nu sunt activitati de taxi. Taxiurile sunt oprite pe strada, in timp ce Uber este o retea de calatori si soferi inregistrati”, a declarat Rob Khazzam, Regional Manager Uber pentru Europa Centrala si de Est.

In prezent, in Europa, doar patru tari au initiat reglementari ale ridesharing-ului: Lituania, Estonia, Finlanda si Portugalia. In restul continentului, activitatea serviciilor gen Uber este raportata la legislatia clasica, de unde si multiplele interpretari. Uber testeaza in prezent o noua versiune a aplicatie sale, care aduce un design simplificat si mai multe informatii. Printre altele, utilizatorul poate vedea de la bun inceput costul unei calatorii si poate face comparatii de pret intre diversele variante disponibile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri