Piata tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C) din Romania va depasi, la finele acestui an, valoare de 4,15 miliarde de euro, nivel superior cu 14,2% fata de 2004, a afirmat, ieri, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. Potrivit ministrului Nagy, la un ritm anual de crestere de circa 15%, piata IT&C ar atinge in anul 2007, momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, nivelul de 5,4 miliarde de euro, iar in 2010 ar putea depasi opt miliarde de euro. Oficialul MCTI a precizat ca peste 60 de operatori alternativi de telefonie fixa au intrat pe piata, in timp ce numarul abonatilor lor se apropia de 67.000 de clienti la finele anului precedent, comparativ cu circa 21.000 de utilizatori la sfarsitul lunii iunie 2004.

"Ne asteptam ca penetrarea telefoniei fixe sa creasca in urmatorii ani, apropiindu-se de rata medie a celor 10 noi state membre ale Uniunii Europene", a spus Nagy. In prezent, acoperirea telefoniei fixe se situeaza la aproximativ 21%, in timp ce media in cele 10 noi state membre UE depaseste 35%.

Ministrul Nagy a mai aprecizat ca tendinta crescatoare in privinta numarului de abonati GSM se va mentine si in urmatorii ani. "La finele anului trecut, rata de penetrarea in acest sector se apropia de 50%, respectiv 10,2 milioane de utilizatori, comparativ cu 250.000 in 1997. Estimez ca in decembrie 2005 acoperirea telefoniei mobile va fi de 57%. Totodata, este asteptata relansarea operatorului CosmoRom", a explicat el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri