Un robot utilitar care face curatenie, lucreaza in gradina si gateste a fost inventat de studentii de la Facultatea de Stiinte Exacte si Ingineresti din cadrul Universitatii din Alba iulia, acesta fiind prezentat in aceste zile la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii Pro Invent de la Cluj Napoca.

Sapte studenti de la Facultatea de Stiinte Exacte si Ingineresti, coordonati de un profesor, au inventat si construit un robot umanoid denumit 'Jenny 5', care poate fi folosit in gospodarie, se arata intr-un comunicat de presa al Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, citat de News.ro. Robotul poate fi folosit la curatenie, la gatit, la lucrat in gradina sau alte treburi din gospodarie.

”Jenny 5” este construit pe o platforma mobila cu roti si are un picior pliabil si doua brate care pot prinde sau manipula diferite obiecte.

Robotul este prezentat la Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii Pro Invent de la Cluj Napoca.

CITESTE SI: Cine sunt danezii care livreaza roboti pentru Dacia

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri