MySpace este primul jucator online care isi rezolva problemele juridice legate de materialele difuzate asupra carora nu detine drepturi de autor. Oficialii retelei sociale online aflate in proprietatea NewsCorp. au anuntat ca nu vor mai permite incarcarea fisierelor asupra carora MySpace nu detine drepturi de difuzare.

Oficialii companiei au afirmat ca vor fi scanate atat fisierele existente pe site, cele asupra carora nu exista drepturi de autor urmand sa fie inlaturate. De asemenea, persoanele care incarca fisiere fara drepturi de autor nu vor mai avea dreptul de a incarca fisiere pe MySpace.

'MySpace este decis sa protejeze drepturile artistilor, atat a celor reprezentati de mari case de productie cat si celor independenti', a declarat, citat de BBC, Chris DeWolfe, CEO si co-fondator al MySpace. In acest sens, compania care face parte din gigantul media NewsCorp a incheiat deja mai multe multe acorduri cu casele importante de discuri, urmand ca in viitor sa vanda operele artistilor reprezentati.

Aceeasi problema este intampinata si de YouTube, care reprezinta din acest punct de vedere un risc pentru noul sau proprietar, gigantul Google. YouTube a semnat recent o intelegere pentru difuzarea unor videoclipuri, cu importante case de productie, printre care Universal Music Group si Sony BMG Music Entertainment, compania precizand ca va folosi si o noua tehnologie pentru a identifica materialele care se supun legii de drepturi de autor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri