AMD a inregistrat o cifra de vanzari de 1,33 miliarde de dolari si un venit operational de 119 milioane de dolari, venitul net fiiind de 134 milioane de dolari (0,27 dolari pe actiune), in cadrul trimestrului incheiat pe data de 1 octombrie 2006. Aceste rezultate includ cheltuielile privind compensarea cu actiuni a angajatilor, in valoare de 16,5 milioane dolari.

"Vanzarile din cadrul celui de-al treilea trimestru au inregistrat o crestere de 9 procente fata de trimestrul anterior si o crestere de 32 de procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, gratie cererii puternice exprimate fata de toate tipurile de procesoare AMD", a declarat Robert J. Rivet, chief financial officer AMD.

In cel de-al treilea trimestru al anului anterior, excluzand segmentul memoriilor, AMD raportase vanzari in valoare de 1,01 miliarde USD si un venit operational trimestrial de 129 milioane de dolari. In cadrul celui de-al doilea trimestru din 2006, AMD raportase vanzari in valoare de 1,22 miliarde dolari si un venit operational trimestrial de 102 milioane dolari.

"Livrarile de microprocesoare (unitati) au crescut cu 18 procente succesiv, de vreme ce clientii au continuat sa fie atrasi de strategia platformei deschise AMD. Cererea pentru procesoarele mobile AMD Turion 64 a fost extrem de puternica, rezultand vanzari si livrari record de procesoare mobile, cuplate de cresterea preturilor medii de vanzare (ASPs - average selling prices). Procesul continuu de popularizare si de implementare a procesoarelor dual core a dus la obtinerea unor recorduri privind vanzarile si livrarile de unitati de procesoare AMD Opteron si la aprecierea ASP", a adaugat oficialul companiei americane.

AMD a continuat sa dezvolte productia in ambele facilitati de productie Fab 36 si Chartered Semiconductor. Producatorul a ami precizat ca trecerea la productia in tehnologia de 65 nanometri in Fab 36 se desfasoara conform planului, primele venituri din livrari fiind planificate pentru cel de-al patrulea trimestru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri