Actiunile Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) in anul 2007 se vor concentra pe reglementarile in domeniul resurselor de numerotatie si pe implementarea modificarilor Planului National de Numerotatie (PNN), potrivit unui comunicat al autoritatii. Deciziile ANRC privind PNN si reglementarea resurselor de comunicatie vor fi supuse consultarii publice in cursul lunii decembrie.

ANRC va continua in cursul anului 2007 si seria de consultari publice asupra Strategiei de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2007-2010, adoptarea documentului final fiind prevazuta pentru trimestrul al III-lea al anului viitor.

De asemenea, Autoritatea se va concentra cu precadere asupra monitorizarii situatiei concurentiale atat la nivelul interconectarii, cat si la nivelul pietelor cu amanuntul, pentru a determina necesitatea definirii si analizarii unor noi piete relevante specifice, precum cele regionale, se arata in comunicatul remis NewsIn.

ANRC va continua implementarea serviciului universal prin derularea programelor nationale pentru instalarea de telecentre si telefoane publice cu plata. ANRC va lansa licitatii pentru instalarea de telecentre in alte 250 de localitati eligibile si va demara organizarea licitatiilor pentru instalarea de telefoane publice cu plata, pe baza concluziilor proiectului pilot care va fi initiat in luna decembrie, 2006.

In elaborarea planului de actiuni pentru anul viitor, autoritatea a identificat sapte obiective prioritare si principalele actiuni care vor sta la baza indeplinirii acestor obiective: imbunatatirea transparentei si predictibilitatii cadrului de reglementare, promovarea concurentei in sectorul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale, promovarea intereselor utilizatorilor finali, monitorizarea si controlul pe pietele de comunicatii electronice si servicii postale, consolidarea capacitatii administrative a ANRC, cresterea aportului ANRC la dezvoltarea si implementarea cadrului de reglementare armonizat la nivel european in domeniul comunicatiilor electronice si imbunatatirea dialogului cu industria, autoritatile publice si utilizatorii finali.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri