Telviziune portabila prin satelit, celulare subtiri cat foaia, televizoare imense, tehnologii care aduc internetul in telefon si multe altele sunt "produsele soc" au marcat primele doua zile ale targului Consumer Electronics Show ce se desfasoara in Las Vegas.

Mii de alte produse noi, de la "casa conectata" a Microsoft si pana la dispozitive GPS de urmarire a cainilor si alte marfuri inedite sunt expuse de-a lungul a trei centre imense de prezentare. "Ar trebui sa mergi vreo 25 de mile (40 km, n.red.) in susul si in josul oricarui centru de prezentare, " a declarat, pentru ziarul local Star Telegram, organizatorul evenimentului, Matt Swanson, presedintele Consumer Electronics Association.

Compania DirecTV a prezentat un sistem de marimea si forma unei genti de voiaj care permite turistului utilizator sa receptioneze semnalele de televiziune in timp ce se afla la plaja, in excursie la munte sau la o petrecere. Rivalul, EchoStar Communications a dezvaluit un sistem portabil asemanator care permite abonatilor sa receptioneze semnale cu antena satelit chiar si din automobilul aflat in miscare.

In domeniul telefoanelor celulare, dar si al playerelor de muzica sau video, "subtire" este cuvantul de ordine. Noul model Motorola Rizr Z6 are 2 gigabiti de memorie si este capabil sa descarce muzica de pe mai mult de 200 de magazine virtuale. Motorola s-a concentrat pe vanzarea telefoanelor subtiri, printre care si primul model Razr care a inregistrat vanzari record.

In noiembrie anul trecut, producatorul de celulare a patruns pe piata indiana cu mobilul Motofone, de 1/3 inci, inca cel mai subtire. in replica, Nokia si-a dezvaluit modelul N76, un telefon foarte usor, cu clapa ce include si o camera de luat vederi de 2 megapixeli si memorie expandabila de 2 gigabiti, la fel de subtire precum modelul Motorola.

Daca televizoarele plate cu diagonala ecranului de 42 de inci (un metru) erau considerate mari, incepand de marti, firma Sharp a introdus pe piata americana uriasul televizor Aquos cu o diagonala de aproximativ 2,5 metri si un ecran compus din cristale lichide. Aceste televizoare gargantuesti au preturi pe masura dimensiunilor. Un televizor cu plasma si diagonala de peste doi metri de la Panasonic costa la pret de retail 70.000 de dolari. Modelul prezentat de Sharp nu are inca pret .

Atat Google cat si Yahoo au incheiat parteneriate cu Samsung Electronics pentru a face cautarea pe internetul mobil mai usoara. Yahoo, in urma incheierii unor contracte "bomba" cu Motorola, Nokia si Research In Motion se afla cu un pas inaintea concurentilor de la Google.

La inaugurarea targului IT, Consumer Electronics Show, Bill Gates, presedintele onorific al Microsoft, a prezentat si noul server central produs de gigantul american si destinat utilizatorilor casnici, Windows Home Server.

Presedintele Microsoft a mai anuntat ca XBox 360, consola de jocuri de curand lansata, va putea, incepand cu acest an, sa decodeze transmisiile de televiziune digitala (IPTV) in colaborare cu o duzina de operatori americani si internationali. Serverul central, la randul sau, vizeaza crearea unei "federatii" a tuturor aparatelor electronice dintr-o casa. "Aceasta este o categorie a carei importanta va exploda pe viitor", a prezis Gates, ovationat de mii de spectatori reuniti in imensa sala de bal a hotelului The Venetian din Las Vegas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri