Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a raportat pentru anul trecut venituri de 43,8 milioane de euro, in crestere de peste cinci ori fata de opt milioane de euro in 2005, in timp ce pierderile operationale ale companiei s-au marit de peste trei ori, pana la 65,7 milioane euro.
Raportul companiei arata ca pierderile EBITDA (inainte de plata dobanzilor, a taxelor, includerea deprecierii si amortizarii) ale Cosmote Romania au ajuns anul trecut la 65,7 milioane de euro.

Cel mai tanar jucator de pe piata telefoniei mobile din Romania a raportat in cel de-al patrulea trimestru venituri de 17,2 milioane de euro, in timp ce pierderile operationale au insumat 19,4 milioane de euro.

Compania din Romania este singura subsidiara a grupului care a terminat anul trecut cu pierderi, fata de restul filialelor care au evoluat bine in termeni ai profitabilitatii, iar cifrele de afaceri au fost in crestere, se arata in raportul companiei elene.

Compania avea la finele anului trecut 1,23 de milioane de clienti, dupa ce a atras circa 556.000 in ultimul trimestru, din care 19% cu servicii pe baza de abonament. Pe ansamblul anului, numarul de clienti a urcat cu 1,17 milioane.

Potrivit reprezentantilor greci, compania a inregistrat un ultim trimestru al anului trecut foarte bun in conditiile in care au fost depasite obiectivele operationale, iar numarul de clienti a sporit cu 556.000 pana la 1,23 de milioane de clienti. Dintre clienti atrasi in ultimul trimestru, 19% au apelat la serviciile pe baza de abonament. Cota de piata a Cosmote Romania este estimata la aproximativ 7%, conform raportului publicat de operatorul elen.

In prezent, pe piata romaneasca, aproape 95% din populatie are acces la reteaua Cosmote, care acopera teritoriul national in proportie de 72%, dupa ce grecii au investit peste 220 de milioane euro.

Cosmote a anuntat la nivel de grup majorarea cu 6,1% a profitului net inregistrat anul trecut, comparativ cu anul 2005, in conformitate cu prognozele pietei.

"Anul 2006 a fost unul crucial pentru Cosmote, tactica noastra agresiva de extindere pe piata internationala dand deja roade", a declarat directorul executiv al companiei grecesti, Evangelos Martigopoulos.

Profitul net a crescut pana la 360,5 milioane euro (473,6 milioane dolari), depasind nivelul inregistrat in 2005, de 340 milioane euro. in plus, numarul abonatilor companiei a urcat cu 35,4% pana la 11,2 milioane, a precizat compania in comunicat.

Profitul operational (EBITDA) pentru anul 2006 a crescut cu 16,1% pana la 876,2 milioane euro. Vanzarile au crescut cu 32,5% pana la 2,38 miliarde euro.

Grupul de retail Germanos, achizitionat de Cosmote in cursul anului trecut si ale carui rezultate au fost incluse pentru prima data in raportul Cosmote in al patrulea trimestru al 2006, a anuntat venituri de 251,7 milioane de euro in acel trimestru, a precizat Cosmote.

Orange Romania este cel mai important jucator de pe piata locala de telefonie mobila, cu 8,04 milioane de clienti la finele anului trecut, urmat de Vodafone Romania cu 7,71 milioane. Un alt player este Telemobil cu aproximativ 500.000 de clienti.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri