Comisarul european pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a criticat corporatia Apple din cauza popularului player de muzica iPod si a magazinului muzical online iTunes.
"Credeti ca este bine ca un CD sa mearga in orice CD player, dar ca melodiile de pe iTunes sa nu functioneze decat pe iPod? Eu nu cred asta, ceva trebuie sa se schimbe", a declarat comisarul european, intr-un interviu ce va fi publicat in editia de luni a Focus, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Reprezentantii Apple nu au fost deocamdata disponibili pentru comentarii, mai scrie Reuters. Norvegia, stat european care nu este in Uniunea Europeana, lupta impotriva Apple din acelasi motiv. Reprezentantii statului au declarat, in ianuarie, ca gigantul tehnologic trebuie sa liberalizeze sistemul de descarcare a muzicii de pe Internet pana in data de 1 octombrie sau va fi dat in judecata.

Presiunile asupra Apple se acumuleaza si din partea organizatiilor care apara drepturile consumatorilor din Germania, Franta, Finlanda si Norvegia, care au adoptat, recent, o strategie comuna impotriva iTunes.

Acestea critica faptul ca Apple foloseste tehnologii ale drepturilor digitale pentru a limita folosirea libera de catre consumatori a cantecelor cumparate de pe iTunes, precum si capacitatea de a copia sau transfera cantece altor utilizatori si altor playere MP3 in afara de iPod, care este produs de Apple.Cu toate acestea, problema a fost ridicata, atat la nivel national, cat si la nivelul UE, de catre agentiile de consumatori si nu de catre autoritatile pentru reglementarea competitiei, care au rolul de a decide daca o astfel de activitate incalca regulile concurentei oneste.

O purtatoare de cuvant a Comisiei a confirmat comentariile facute de catre Kuneva pentru revista germana, dar a explicat ca reprezinta punctul de vedere personal al comisarului, nu al Comisiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri