Microsoft a publicat pe pagina de internet o actualizare (update) care corecteaza o eroare de programare din Windows, in incercarea de a limita atacurile inregistrate in ultima saptamana din partea hackerilor chinezi.
Update-ul remediaza o vulnerabilitate din codul care gestioneaza functionarea cursoarelor animate din Windows, informeaza NewsIn. Unele site-uri includ fisiere care schimba aspectul grafic al cursorului de mouse, iar mecanismul poate fi exploatat de autorii de pagini web pentru a accesa informatii de pe calculatoarele vizitatorilor. Spre deosebire de alte vulnerabilitati, ale caror riscuri sunt doar teoretice, aceasta vulnerabilitate este in prezent exploatata de numerosi agresori, mare lor majoritate din China.

"Am identificat peste 400 de pagini web care sunt in prezent folosite pentru a lansa acest gen de atacuri informatice. Avem dovezi ca exista grupuri de infractori care organizeaza atacuri concertate folosindu-se de aceasta bresa in sistemul de securitate al Windows" a declarat publicatiei online PCAdvisor specialistul grupului iDefense al VeriSign, Ken Dunham. El a apreciat ca vulnerabilitatea legata de cursoarele animate ar putea cauza pierderi importante companiilor in acest an.

Microsoft publica lunar buletine de actualizare, dupa un program bine stabilit. insa acest update a fost anuntat cu o saptamana inaintea buletinului din luna aprilie, din cauza proliferarii din ultima saptamana de pagini Web care abuzeaza de acesta vulnerabilitate.

Utilizatorii Windows sunt incurajati sa isi actualizeze sistemul, fiindca aceasta vulnerabilitate expune computerele la riscuri chiar daca utilizatorii viziteaza site-uri Web folosind alte browsere decat Internet Explorer.

Microsoft a publicat update-uri pentru sistemele de operare Windows 2000 SP4, Windows XP SP2, Windows Server 2003 si Windows Vista. Ca in cazul tuturor versiunilor de actualizare de la Microsoft, acestea sunt disponibile pe site-ul Windows Update doar celor care ruleaza copii cu licenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri