Google a confirmat achizionarea companiei producatoare de soft-uri de securitate GreenBorder, intr-o tranzactie incheiata la mijlocul lunii mai, relateaza presa internationala.
GreenBorder este o companie specializata pe soft-uri de securitate, ce ofera protectie impotriva virusilor nedoriti si a atacurilor de pe Internet. Soft-ul nu mai este disponibil pentru download in urma tranzactiei desfasurate, GreenBorder oferind in continuare suport clientilor existenti care si-au procurat anterior soft-ul.

Ceea ce deosebeste GreenBorder Pro de restul programelor antivirus este faptul ca acesta nu incearca sa identifice si sa blocheze fiecare atac. Softul schimba modul de operare cu permisiunea utilizatorului astfel incat asemenea atacuri sa nu mai acceseze sistemul si fisierele sale.

GreenBorder Pro este compatibil atat cu Internet Explorer cat si cu si Firefox, putand fi folosit si pentru documentele descarcate pe PC sau trimise pe e-mail.

GreenBorder cere o taxa anuala de 30 de dolari (folosita exclusiv pentru dezvoltarea update-urilor) care nu se poate plati integral ca in cazul majoritatii soft-urilor de acest gen. Exista insa posibilitatea ca GreenBorder sa devina unul din soft-urile oferite gratuit de Google. Oficialii Google nu au declarat inca nimic, desi se speculeaza ca soft-ul ar putea fi inclus in Google Pack, alaturi de Norton Security Scan si Spyware Doctor Starter Edition sau chiar in Google Desktop.

“Cu aceste soft-uri oferite online, Google incearca sa arate utilizatorilor ca platforma sa este complet securizata”, sustine John Pescatore, analist la Gartner. Intr-adevar, achizitia lui GreenBorder are loc dupa ce, in 2006, Google a instiintat utilizatorii despre probabilitatea aparitiei unor site-uri virusate ce puteau fi accesate de pe motorul sau de cautare. Anuntul a fost realizat intr-o maniera asemanatoare tehnologiei McAfee's Site Advisor. Potrivit raportului HotBots, unul din zece site-uri cautate cu Google erau susceptibile de prezenta unor virusi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri