Grupul France Telecom a achizitionat compania spaniola Ya.com, al treilea furnizor de telefonie si internet din Spania, pentru suma de 320 de milioane de euro.
In aceeasi zi cu finalizarea tranzactiei, grupul francez a confirmat ca va studia oferta propusa de operatorul german Deutsche TeleKom, pentru a achizitiona filiala Orange din Olanda in schimbul sumei de 1,3 miliarde de euro, anunta La Tribune.

Tranzactia intre cele doua companii a fost propusa pentru aprobare autoritatilor de concurenta care vor interveni in urmatoarele saptamani.

Achizitionarea furnizorului spaniol de telefonie si internet Ya.com, cu un numar de peste patru sute de mii de abonati si utilizarea de servicii inovatoare, a oferit grupului francez o dezvoltare a retelei de 50%, a declarat pentru Agence France Presse (AFP), Gervais Pellissier, Director Economic al France Telecom.

Prin intrarea sa pe piata spaniola, care prezinta in momentul de fata un adevarat potential de dezvoltare, Orange, parte integranta din grupul France Telecom, devine al doilea operator in Spania si este vazut ca prima alternativa.

Compania de telefonie mobila Orange, cu un numar de peste 8,2 milioane de abonati, ocupa in Romania locul intai pe piata, la sfarsitul primului trimestru al anului 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri