Reprezentantii Sony au decis sa reduca pretul de vanzare a consolei Sony Playstation 3 cu 17% pe piata americana, pentru a impulsiona vanzarile, informeaza BBCNews.
Reducerea de 100 de dolari va scadea pretul consolei la 500 de dolari, cu 20 de dolari in plus fata de consola de jocuri video a rivalului Microsoft, Xbox si dublu fata de pretul din magazine al consolei Nintendo Wii.

In Statele Unite, Xbox si Wii au surclasat vanzarile Playstation 3. In schimb, Microsoft se confrunta cu vanzari nesatisfacatoare pe piata japoneza.

Oficialii Microsoft au declarat insa ca nu vor reduce pretul consolei Xbox pentru a determina o crestere a vanzarilor. Anuntul a fost facut la o saptamana dupa ce reprezentantii Microsoft au declarat cheltuieli de un miliard de dolari pentru a rezolva problemele aparute in utilizarea Xbox 360.

Pe piata japoneza, vanzarile Xbox se situeaza mult sub cele ale rivalilor Sony si Nintendo. Microsoft a vandut 122.565 de console Xbox in Japonia, in timp ce Sony a inregistrat vanzari de 503.554 de unitati, iar Nintendo a avut un success rasunator, cu 1,8 milioane de unitati vandute.

Pretul Xbox se ridica la 38.000 de yeni (300 de dolari) si este “foarte competitiv”, fiind mai scazut decat pretul afisat pe piata americana, a declarat vice presedintele Microsoft Japonia.

Totusi, pe piata americana, Microsoft si Nintendo castiga in fata companiei Sony. Ca urmare a scaderii pretului consolei PS3, vanzarile ar trebui cel putin sa se dubleze, a precizat Jack Tretton, director executiv al Sony Entertainment America.

Oficialii Sony intentioneaza sa lanseze o noua versiune a Playstation3, beneficiand de un hard drive imbunatatit de 80 GB. Pretul de vanzare a fost estimat la aproximativ 600 de dolari.

Grupul Sony Computer Entertainment Europe va anunta lansarea noii console in cadrul evenimentului E3, una din cele mai importante conferinte din industria jocurilor video.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri