Compania americana Autodesk, producatorul aplicatiei software pentru proiectare AutoCAD, a inregistrat in al doilea trimestru fiscal din 2007 venituri de 526 milioane de dolari, in crestere cu 17% fata de perioada similara a anului precedent.
Profitul net raportat conform standardelor contabile GAAP (principii de contabilitate general acceptate) a fost de 92 milioane de dolari, sau proft net de 108 milioane de dolari conform standardelor non GAAP.

"in al doilea trimestru, am avut realizari foarte bune datorita adoptarii pe scara larga a instrumentelor noastre 3D si 2D, continuarii cresterii venitului rezultat din vanzarea de noi licente, cresterea vanzarilor pe pietele emergente", a declarat presedintele Autodesk, Carl Bass.

Activitatea Autodesk in al doilea trimestru a fost influentata de cresteri mari ale veniturilor rezultate din produsele de proiectare 3D si 2D, destinate industriei, cresteri ale venitului de pe pietele emergente si din vanzarea de noi licente.

Veniturile din regiunile Asia-Pacific, Europa de Est, Orientul Mijlociu si America Latina au crescut cu 37% in al doilea trimestru fiscal din 2007, ajungand la 82 milioane de dolari ce reprezinta 15% din veniturile totale.

Veniturile rezultate din vanzarea de licente noi au crescut cu 17% fata de al doilea trimestru din ultimul an.Veniturile rezultate din noile licente ale Revit si AutoCAD Mechanical au crescut cu 56% si respectiv 54% fata de al doilea trimestru din ultimul an.

Veniturile din upgrade si mentenanta au crescut in total cu 16% in al doilea trimestru fiscal al anului 2007, la 178 milioane de dolari. Venitul de mentenanta din subscriptii a crescut cu 27%, in comparatie cu al doilea trimestru fiscal din 2007, la 132 milioane de dolari. Veniturile din mentenanta au crescut cu 12 milioane de dolari la 356 milioane de dolari. Comenzile pentru produse inca nelivrate au crescut cu 2 milioane de dolari la 21 milioane de dolari.

Veniturile nete pentru al treilea trimestru fiscal din 2008 sunt preconizate intre 530 si 540 milioane de dolari, iar veniturile nete pentru al patrulea trimestru fiscal din 2008 sunt preconizate intre 575 si 585 milioane de dolari. Veniturile nete pentru anul fiscal 2008 sunt preconizate intre 2,14 si 2,16 miliarde de dolari.

Autodesk este cel mai mare producator de software de proiectare 2D si 3D. Principalul produs al firmei este AutoCAD, o aplicatie de proiectare asistata de calculator, lansata cu 25 de ani in urma. Programul AutoCAD este folosit de ingineri, arhitecti si artisti care realizeaza modele tridimensionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri