Compania de cercetare de piata Home Media Research a anuntat ca in prima jumatate a anului acesta s-au vandut in America de Nord de doua ori mai multe DVD-uri in formatul de inalta rezolutie Blue-Ray decat in formatul concurent HD-DVD.
Blue-ray si HD-DVD sunt standarde concurente pentru distributia de discuri video a filmelor de inalta definitie, care ofera o calitate sporita a imaginii. Standardul Blu-ray este sprijinit de Sony, in parteneriat cu Philips, Sun Microsystems, Dell, Pioneer, TDK si Apple. Standardul HD-DVD este sprijinit de Microsoft, impreuna cu Toshiba, Sanyo, RCA, si Intel. Cele doua formate nu sunt compatibile si necesita echipament de redare special.

In perioada perioada ianuarie-iulie, in America de Nord s-au vandut 1,6 milioane de filme Blue-Ray, comparativ cu 795.000 de filme in format HD-DVD.

Cumulat, in America de Nord s-au vandut 3,7 milioane de discuri DVD de inalta rezolutie, de la lansarea celor doua formate, in primavara anului trecut. Dintre acestea, 2,2 milioane de discuri vandute au fost in formatul Blue-ray, iar 1,5 milioane de unitati in formatul HD-DVD.

Vanzarile filmelor Blue-Ray au fost impulsionate de lansarea consolei de jocuri Playstation 3, care poate reda filme in acest format. in iunie, lanturile de magazine Blockbuster si Target au incheiat intelegeri exclusive pentru a distribui numai filme in format Blue-ray.

In Europa, formatul Blue-Ray detinea, la sfarsitul lunii iulie, 67% din piata DVD-urilor de inalta rezolutie, potrivit datelor furnizate de Sony.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri