GTS Telecom, furnizor de servicii de comunicatii de date si hosting, a raportat in primul semestru un profit operational (EBITDA) de 1,6 milioane euro, cu 8% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.
Veniturile realizate de GTS Telecom au crescut cu 16% in primele sase luni, fata de perioada similara a anului trecut. "Primul semestru din 2007 a imsemnat pentru GTS-CE, in primul rand, cresterea eficientei masurata prin cresterea cu 20% a veniturilor operative (EBITDA)", a declarat directorul executiv al GTS Central Europe, Tamás Polgár.

In 2007 a fost realizat un numar mare de proiecte pentru companii cu operatiuni pan-europene si pan-regionale, dar si de solutii avansate dedicate unor operatori de telecomunicatii din regiune, printre care solutia MPLS realizata pentru JYSK, fabricantul danez de mobilier, sau solutia de comunicatii realizata pentru Palace Cinemas Multiplex Movie Operator.

Operatorul de telecomunicatii la nivel regional, GTS Central Europe, a raportat in primul semestru al anului, venituri de192 milioane euro. Veniturile operative ale grupului inainte de deducerea taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) au atins valoarea de 34,5 milioane euro in prima jumatate a anului, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere a veniturilor operative a fost realizata prin accelerarea afacerilor in toate companiile grupului GTS, din Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

GTS Novera de pe piata din Republica Ceha a raportat pentru primul semestru al anului 2007 venituri operative de16,3 milioane euro, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului trecut, desi veniturile companiei au scazut cu 6%, pana la101,6 milioane euro.

In Slovacia, GTS Nextra a raportat pentru primul semestru al anului venituri cumulate de 11,8 milioane euro, in crestere cu 23% fata de perioada similara a anului trecut, iar veniturile operative (EBITDA) ale companiei au atins valoarea de trei milioane euro, cu 37% mai mult decat in perioada similara din 2006.

GTS Datanet, subsidiara ungara a grupului, a raportat venituri totale de 27,5 milioane euro, in crestere cu 14% fata de primul semestru al lui 2006. Investitiile realizate de GTS Datanet pentru furnizarea pe piata locala a serviciilor de comunicatii in banda larga peste circuitele de bucla locala liberalizata au determinat o scadere a EBITDA cu 1% fata de primul semestru din 2006, pana la valoarea de 4,3 milioane euro.

GTS Energis de pe piata operatorilor de telecomunicatii din Polonia a raportat venituri de 50 milioane euro in primul semestru din 2007 si venituri operative la valoarea de 10,8 milioane euro, fata de 9,5 milioane euro in primul semestru al anului trecut.

GTS Central Europe este o companie cu peste 1.500 de angajati, care furnizeaza servicii integrate de telecomunicatii in tarile din regiunea centrala si est-europeana, dintre Frankfurt si Istanbul. Cifra de afaceri raportata este de 382 milioane de euro, iar profitul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 58,7 milioane de euro in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri