Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) ar putea asigura finantarea suplimentara necesara functionarii sistemului 112, in conditiile in care se adopta un act normativ care sa modifice prevederile legale privind sistemul pentru apeluri de urgenta.
"ANRCTI ar putea asigura finantarea suplimentara necesara functionarii sistemului 112, dar numai in conditiile in care se adopta un act normativ care sa modifice prevederile legale in vigoare referitoare la finantarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU),"a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

ANRCTI a preluat prin unificarea cu IGCTI, obligatia de finantare a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta. Astfel, operatorul SNUAU, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), au semnalat faptul ca, din cauza evolutiei cursului leu-euro din ultimii patru ani, bugetul anual necesar functionarii SNUAU alocat in euro, nu mai acopera costurile de functionare a sistemului, platile fiind facute in moneda romaneasca. Suplimentarea acestor fonduri se poate face numai prin adoptarea unui act normativ care sa modifice legislatia existenta care reglementeaza functionarea si finantarea SNUAU.

Proiectul de ordonanta a guvernului, avizat de ANRCTI inca din luna iulie, prevede si faptul ca finantarea 112 se va face in viitor integral de la bugetul de stat. Astfel ANRCTI ar urma sa redirectioneze catre bugetul de stat sumele necesare finantarii 112.

"ANRCTI sustine finantarea SNUAU prin bugetul statului, pentru ca este vorba de un serviciu de interes national", a mai mentionat Dan Georgescu.

In ceea ce priveste localizarea apelantului la 112, presedintele ANRCTI a declarat astazi ca a discutat cu toate partile implicate in functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta, respectiv Serviciul de Telecomunicatii Speciale, MCTI si operatorii de telefonie, si a constatat disponibilitatea tuturor celor implicati de a solutiona in cel mai scurt timp problema ridicata de Comisia Europeana.

Comisia Europeana a deschis miercuri procedura de infringement impotriva Romaniei pentru numarul de urgenta 112 care nu functioneaza corespunzator si, din aceeasi cauza, a dat in judecata la Curtea Europeana de Justitie Polonia si Letonia.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat miercuri ca va investiga modul in care operatorii de telefonie mobila si-au indeplinit obligatiile legate de numarul unic de urgenta 112, dupa ce Comisia Europeana a declansat procedura de infringement, a anuntat ANRCTI.

"ANRCTI va controla modul in care operatorii de telefonie mobila si-au respectat obligatia de a asigura accesul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), operatorul sistemului 112, la informatiile privind localizarea apelantului si va lua masurile legale care se impun,” a declarat miercuri presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri