Producatorii celor mai cunoscute jocuri video, Call of Duty si World of Warcraft, isi vor uni fortele in cea mai promitatoare afacere din industria jocurilor video, estimata la 18 miliarde de dolari (12 miliarde de euro), informeaza BBCNews.
Activision si Blizzard sustin ca viitoarea afacere va fi cea mai profitabila din industria in care activeaza companiile. Blizzard va investi in noul venture 2 miliarde de dolari (1,35 miliarde de euro), in timp ce Activision va aloca un milliard de dolari (aproximativ 700 milioane de euro).

Compania se va numi Activision Blizzard, urmand ca pozitia de CEO sa fie atribuita directorului general al Activision, Bobby Kotick, in timp ce actionarul majoritar va fi desemnat Vivendi, compania franceza care detine in prezent afacerea Blizzard.

“Alianta este un pas strategic major pentru Vivendi si este o noua manifestaree a dorintei noastre de expansiune in sectorul de entertainment. Prin asocierea Blizzard cu Activision, vom crea un lider mondial intr-o industrie cu o crestere exploziva”, a declarat pentru BBCNews presedintele Vivendi, Jean-Bernard Levy.

Cele doua companii si-au declarat intentiile de a combina forta de expansiune teritoriala cu dezvoltarea jocurilor video pe toate platformele existente. Compania Blizzard este foarte apreciata in tarile asiatice, unde seria Starcraft se bucura de o popularitate in crestere. Lansat in 1998, jocul de strategie Starcraft se afla in preferintele milioanelor de sud coreeni, dar si a profesionistilor, prin intermediul televiziunii.

Activision si-a intarit prezenta pe toate generatiile de console – Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 si Nintendo Wii, prin francize ale jocurilor Spider-Man si X-Men, creand o platforma propice pentru extinderea produselor Blizzard.

Blizzard, cunoscut pentru megasuccesul World of Warcraft, este lider de piata in jocurile multiplayer online (MMORPG – massively multi-player online role-playing games), cu peste noua milioane de utilizatori care platesc lunar pentru a intra in World of Warcraft. Din 1998, compania este detinuta de grupul media francez Vivendi.

Creatorii Call of Duty, americanii de la Activision s-au remarcat si in producerea jocurilor pentru consola Tony Hawk si Guitar Hero. Activision a fost fondata in 1979, depasind o serie de momente dificile, precum faliment si achizitii succesive, inainte de a deveni compania de success de astazi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri