Prin noul concept, compania intentioneaza sa isi ajute clientii sa-si simplifice mediul de lucru IT
IBM Romania organizeaza, in perioada 31 mai - 9 iunie 2005, roadshow-ul (turneu de prezentare - n.r.) "Linux on Power", in cadrul caruia sunt anuntate ultimele tehnologii, update-uri de produse si solutii oferite de IBM.

Conceptul "Linux on Power", prezentat, ieri, la Bucuresti, de compania IBM, pune la dispozitia utilizatorilor sisteme de operare Linux ce ruleaza pe procesoare de 64 de biti. Scopul: IBM intentioneaza sa isi ajute clientii sa foloseasca medii IT deschise, profitand de modelul de afaceri adaptate la cerere (on demand), reducand, in acelasi timp, costurile totale de utilizare ale sistemului informatic (Total Cost of Ownership), au precizat reprezentantii companiei.

"Construite pe o platforma hardware bazata pe mainframe si optimizate pentru un mediu Linux, sistemele IBM eServer Open Power raspund cerintelor de astazi ale clientilor prin oferirea de performanta, fiabilitate, disponibilitate si putere de procesare sporite - pe care IBM le satisface la un pret foarte competitiv. Aceste servere IBM OpenPower sunt bazate pe o arhitectura de 64 de biti flexibila, deschisa, ce suporta Linux si sunt proiectate sa ajute clientii sa-si simplifice mediul de lucru IT din lumea on demand de astazi. Este pregatit terenul pentru migrarea de la Linux pe Intel la Linux pe Power", a declarat Gabriel Ciucu, PCD&System Sales Manager.

Raspunsul IBM la nevoia de optimizare a resurselor: servere cu mai multe sisteme de operare

Pe platformele IBM eServer xSeries, echipate cu procesoare Intel de inalta performanta ce suporta Intel Extended Memory 64 Technology (Intel EM64T), rularea solutiilor Linux permite optimizarea sistemelor de afaceri prin folosirea tehnologiilor de ultima generatie, la un pret accesibil. In plus, conform unui studiu al IBM, 70 la suta dintre companiile care folosesc solutii IT isi pun problema optimizarii resurselor. Raspunsul IBM: servere cu mai multe sisteme de operare. Astfel, Linux imbunatateste flexibilitatea serverelor IBM iSeries, marind gama de solutii ce pot rula pe acestea, si oferind o alternativa la nivel de sistem de operare pentru Microsoft Windows.

Spre exemplu, IBM eServer i5 poate consolida mai multe servere in partitii Linux ce se gasesc pe aceasta masina, pe acest server putand fi definite maximum 254 de partitii, din care maximum 10 partitii atasate unui singur procesor. Astfel, pe server-ul IBM eServer i5 exista posibilitatea partajarii de resurse intre mai multe sisteme de operare native ce coexista, precum i5/OS, AIX 5L sau Linux (cu integrare inclusiv a Microsoft Windows).

Serverele IBM eServer pSeries au, de asemenea, capacitatea de a rula Linux, AIX 5L sau amandoua, pe acelasi server. Partitionarea serverelor IBM eServer p5 si pSeries furnizeaza o platforma rentabila pentru organizatiile care folosesc o baza mare de date si, in acelasi timp, mentin standardele si solutiile Open Source, lucru important mai ales pentru companiile care doresc sa-si extinda aplicatiile cu Linux bazat pe medii UNIX OS.

Nu in ultimul rand, cu solutiile de stocare oferite de IBM pe platforme Linux se pot reduce costurile de intretinere.

Tehnologia Power este prezenta pe piata de mai bine de 13 ani si a fost folosita in arhitectura serverelor de 64 de biti, utilizate de clientii Global 1.000 inca din 1994, in timp ce Linux reprezinta sistemul de operare de tip server cu cea mai rapida crestere pe piata mondiala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri