Intel, principalul producator mondial de microcipuri, intentioneaza sa-si creasca cota de piata pana la 12,2% in acest an pe segmentul de microprocesoare, conform unui studiu Gartner, citat de Reuters.
Se asteapta ca piata de microprocesoare sa creasca cu 2,9% fata de anul trecut la 270,3 miliarde dolari, potrivit Gartner.

Veniturile companiei Intel au crescut de doua ori mai mult decat media pietei, mai ales datorita vanzarilor substantiale de microprocesoare pentru laptop-uri. Anul trecut, Intel a avut o cota de piata la nivel global de 11,6%.

Printre vanzatorii principali, veniturile Toshiba erau previzionate sa creasca cu 28%, relativ la dolar, depasind astfel Texas Instruments, STMicroelectronics si Infineon. Dintre cei trei, doar STM a fost capabil sa isi creasca usor veniturile.

"Distribuitorii de semiconductori trebuie sa urmareasca tot mai atent performantele clientilor finali, pentru ca o mare parte din industrie devine din ce in ce mai legata de modelele de consum si cheltuieli ale clientior" a spus vicepresedintele in cercetare al Gartner, Andrew Norwood.

Compania Intel a declarat la sfarsitul lunii octombrie ca profitul net pe trimestrul al treilea a crescut la 1,86 miliarde de dolari, sau 31 de centi pe actiune, de la 1,30 miliarde de dolari, sau 22 de centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. In ultimul an si jumatate, Intel a trecut printr-un proces de restructurare iar acum isi indreapta atentia catre o noua tehnologie producatoare de cipuri, ce ofera mai multi semiconductori pentru fiecare placuta de silicon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri