Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a afisat o crestere cu 67% a profitului net din 2007 fata de anul precedent, iar boardul directorilor companiei va propune un dividend de 0,53 euro/actiune, cu 0,10 euro mai mult fata de 2006, arata raportul financiar al companiei.
Anul trecut, profitul net al companiei a fost de 7,205 miliarde euro, in crestere cu 67% fata de cuantumul de 4,306 miliarde euro, care reprezinta profitul net al producatorului de telefoane mobile din 2006, potrivit NewsIn.

Boardul directorilor Nokia va propune un dividend de 0,53 euro/actiune pentru 2007, in crestere fata de cel de 0,43 euro/actiune, acordat in 2006, potrivit informatiilor publicate de companie.

In trimestrul al patrulea al anului 2007, Nokia a avut un profit net de 1,835 miliarde euro, cu 44% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, cand a inregistrat 1,273 miliarde euro profit net.

Vanzarile nete din al patrulea trimestru din 2007 ale producatorului de telefoane mobile s-au cifrat la 15,7 miliarde euro, iar castigurile pe actiune ale Nokia, cu excluderea elementelor exceptionale, au fost de 0,47 euro.

Pentru intregul an, Nokia a avut vanzari nete de 51,1 miliarde euro si castiguri pe actiune, cu excluderea elementelor exceptionale, de 1,83 euro, mai arata raportul financiar al Nokia.

Reprezentantii Nokia estimeaza ca in trimestrul al patrulea din 2007, cota de piata a Nokia a urcat pana la 40%.
"Rezultatele excelente ale Nokia din trimestrul al patrulea au contribuit la un an de crestere solida si de majorarea a profitabilitatii companiei", a spus directorul general al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

"Portofoliul nostru de produse a urcat cota noastra de piata in trimestrul al patrulea pana la 40% pe pietele internationale", a mai aratat seful Nokia si a adaugat ca firma va putea face in continuare investitii pentru inovare si crestere. Kallasvuo a mai spus ca 2007 a fost un an de initiative strategice pentru Nokia, in timpul caruia au inceput operatiunile Nokia Siemens Networks si a fost anuntata achizitia companiei Navteq.

Seful Nokia a mai aratat ca este optimist cu privire la evolutia producatorului de telefoane mobile din 2008, in contextul in care compania este bine pozitionata in sensul cresterii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri