Producatorul de telefonie mobila Nokia ar putea fi obligat sa restituie subventii in valoare de 14 milione de euro pentru ca nu si-a respectat angajamentele legale in baza carora le-a primit, a anuntat Ministerul Economiei al landului Renania de Nord-Vestfalia.
Grupul finlandez nu a respectat numarul de locuri de munca cu norma intreaga prevazut de lege, in urma primirii subventiilor de la stat, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei de la Duesseldorf, scrie NewsIn.

In urma cercetarilor intreprinse de minister s-a constatat ca Nokia a asigurat cu 300 de locuri de munca mai putin decat isi luase angajamentul. Ministerul va decide la mijlocul saptamanii urmatoare daca Nokia va trebui sa returneze bani si despre ce suma este vorba. Christa Thoben, ministrul economiei din landul Renania de Nord-Vestfalia, a declarat ca statul ar putea cere pana la 14 milioane de euro inapoi.

Potrivit Westdeutsche Allgemenine Zeitung, citat de Reuters, din cele 2860 de locuri de munca pe care trebuia sa la asigure, Nokia a avut in 2002 cu 318 locuri de munca mai putin, in 2003 cu 368 locuri si in 2004 cu 347.

In urma unor informatii aparute in presa germana la sfarsitul saptamanii trecute, privind neregulile constatate la Nokia in legatura cu subventiile primite de la stat, guvernul regional a incredintat o examinare institutiei sale financiare, Landesbank NRW. Din primele concluzii ale examinarii reiesise ca grupul finlandez, care a primit in total 40 de milioane de euro sub forma de subventii ale statului regional, a creat cu 200 pana la 400 de locuri de munca mai putin decat anuntase.

Nokia a anuntat la 15 ianuarie ca va inchide la jumatatea anului 2008 fabrica de la Bochum, care presupune costuri prea mari, in favoarea uneia in Romania. Anuntul a provocat reactii aprinse in Germania, uzina avand 2.300 de angajati care vor ramane fara locuri de munca. Alti circa 2.000 de angajati ai companiilor subcontractante risca sa isi piarda si ei locurile de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri