Un nou studiu a descoperit ca 63% dintre corporatiile cu 1.000 sau chiar mai multi angajati, au angjat personal sau intentioneaza sa angajeze pentru a citi sau analiza e-mailurile straine.
Raportul, realizat de compania specializata in securitate Proffpoint, spune ca 36.1% dintre companii angajeaza in prezent personal pentru monitorizarea e-mailurilor, iar alte 26.5 procente declara ca intentioneaza sa angaje astfel de personal in viitor.

In companiile cu mai mult de 20.000 de angajati, aceasta practica este chiar si mai comuna, potrivit unui studiu care a implicat interogarea a mai mult de 332 de factorii de decizie din industria tehnologica din mari companii din SUA. 40% din aceste companii au angajat personal pentru monitorizarea e-mail, iar 32% intentioneaza sa angajeze astfel de personal in viitor.

Potrivit studiului companiile sunt ingrijorate din cauza ca e-mailurile ar putea fi utilizate pentru a sustrage informatii comerciale confidentiale ale companiei sau alte proprietati intelectuale. Un alt factor este prevenirea scoaterii de inregistrari interne confidentiale in afarea companiei.

Studiul releva o crestere semnificativa a monitorizarii la locul de munca. Numarul angajatilor care monitorizeaza timpul petrecut de fiecare angajat la telefon si urmarirea numarului de apeluri a crescut la 51%, fata de 9% in 2001, potrivit unui studiu lansat luna trecuta de Asociatia Americana de Management si Institutul ePolicy.

Studiul a mai descoperit faptul ca 51% dintre companiile intervievate utilizeaza monitorizare video pentru a evita furturile, violenta si sabotajul, fata de 33% in 2001. In plus, companiile au spus ca vor fi cu ochii pe e-mail, 55% dintre companii analizand mesajele.

Desi responsabilitatea si problemele legale ar putea convinge companiile sa-si supravegheze angajatii, asemenea supraveghere ar putea crea griji privind intimitatea. Angajatorii pot sa-si monitorizeze mult mai bine angajatii in prezent, multumita celor mai recente tehnologii precum software keystroke-logging si sisteme de pozitionare prin satelit, prin care se poate urmari utilizatorul unui telefon mobil.

Potrivit noului studiu Proffpoint, una din trei companii a descoperit cel putin un e-mail suspect care ar putea fi o sursa de scurgere de informatii in ultimele 12 luni. Iar mai mult de una din patru companii a concediat un angajat pentru a a incalcat politicile e-mail in ultimele 12 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri