"Prezenta intervine la putin timp de la lansarea la nivel international a primei platforme dual core, ceea ce demonstreaza ca piata locala este pregatita sa utilizeze aceste tehnologii", a declarat Piotr Pagowski, directorul regional pentru Europa Centrala si de Est al corporatiei americane. Tehnologia multicore imbunatateste performantele PC-urilor, reduce consumul de energie si permite procesarea mai eficienta a mai multor aplicatii (task-uri) in acelasi timp multitasking.

De asemenea, acestea permit companiilor sa creasca nivelul de securitate al PC-urilor.

Procesoarele Intel dual core vor intra in componenta sistemelor multimedia "Davio Dual Core" si "Diablo G", care vor fi lansate in magazine pana la sfarsitul lunii iunie. Pretul acestora va fi de circa 40 de milioane de lei.

CARACTERISTICI.

Procesorul Pentium D, care este in centrul noilor platforme dual core, este creat pe tehnologia de 90 de nanometri, beneficiind de tehnologiile Execute Disable Bit si Enhanced Intel SpeedStep. Are o memorie cache de nivelul doi de 2 MB si dispune de doua motoare de calcul, integrate intr-un singur cip. Noua serie de procesor Pentium D in care sunt incluse modelele 840, 830 si 820 functioneaza la frecventele de 3,2 GHz, 3 GHz si 2,8 GHz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri