Titlurile Toshiba au crescut la nivelul maxim al ultimelor 5 saptamani dupa anuntul conform caruia compania este aproape de castigarea unei comenzi de constructie a patru reactoare nucleare in Statele Unite ale Americii, pentru o suma estimata la 14 miliarde dolari, potrivit Reuters.
Producatorii de reactoare beneficiaza de o cerere sporita pentru constructia de centrale nucleare in Statele Unite ale Americii, sustinuti de stimulente financiare si extinderea temerilor legate de fenomenul incalzirii globale.

Pana in 2010, Comisia de reglementare a sectorului nuclear (NRC) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite ar putea primi pana la 33 de cereri pentru contructia de noi reactoare nucleare.

"Toshiba se afla in fazele finale ale negocierilor pentru castigarea unei comenzi de pana la patru reactoare nucleare in Statele Unite, insa pana in acest moment nu este nimic sigur", a declarat purtatorul de cuvant al Toshiba, Keisuke Ohmori.

Reuters anuntase marti ca Shaw Group Inc si compania nucleara americana Westinghouse, cumparata de Toshiba in 2006, finalizeaza termenii unui contract de furnizare si inginerie privind constructia a doua reactoare nucleare Westinghouse AP100 pentru South Carolina Electric & Gas Co, subsidiara a SCANA Corp.

Companiile au precizat ca Westinghouse va procura componentele principale si materialele utilizate in cadrul reactorului.

La inceputul acestei saptamani, Reuters a mai anuntat ca in afara de SCANA, Southern Co a mai depus cereri la NRC privind construirea a doua alte reactoare Westinghouse AP1000 in Georgia.

Toshiba si firmele implicate nu au dorit sa ofere detalii legate de nivelul comenzilor, insa alte firme ce contruiesc reactoare similare au precizat ca fiecare reactor costa aproximativ 3,5 miliarde dolari.

Un reactor Westinghouse AP1000 poate genera aproximativ 1.100 megawati de electricitate.

Printre rivalii Toshiba se numara Areva, care a intrat in parteneriat cu grupul nipon Mitsubishi Heavy Industries, si General Electric, care colaboreaza cu Hitachi Ltd.

In weekendul trecut, Westinghouse anuntase ca a castigat un contract pe cinci ani privind furnizarea de combustibil nuclear pentru reactoare ucrainiene incepand cu 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri