Tornado Sistems, companie care activeaza pe piata de distributie a produselor IT&C, isi propune ca in anul 2008 brandul propriu Kinetix sa participe cu 10% la cifra de afaceri estimata la 175 milioane de dolari, a declarat Gerald Maier, general manager al companiei.
Tornado a marit portofoliul de produse sub brandul Kinteix prin introducerea noilor produse din categoria conectica (cablu si conectori), si estimeaza ca va obtine o cota de piata de 20%-25%, pe acest segment de business, pana la finalul anului. Oficialul Tornado nu a precizat la ce valoare se va ridica aceasta piata pana la finalul anului, precizand ca nu exista date statistice care se masoare piata, deoarece multe produse intra in Romania din Asia, pe piata neagra.

„Gama de conectori Kinetix reprezinta o directie in cadrul afacerii pe care o dezvoltam. Va pot spune ca brandul Kinetix a reprezentat in anul calendaristic 2007 aproximativ 8% din vanzarile totale ale companiei Tornado Sistems, iar pentru acest an estimam ca vom atinge un procent de 10%", a declarat Gerald Maier, General Manager Tornado Sistems.

Compania va oferi, pe langa gama de produse traditionale din zona audio-video, multimedia si sisteme, peste 80 de modele de cabluri si conectori printre care AV, DVI, DVI-HDMI, HDMI, IEEE1394, Optical, POW, Printer LPT, Scart, TEL ACC, TV ACC, USB, VGA.

Sistemele desktop sub brandul Kinetix au inregistrat, anul trecut, o crestere de 38,71% a unitatilor vandute fata de anul 2006, cand au fost comercializate 23.821 de produse. Astfel, desktopurile Kinetix si-au adjudecat, anul trecut, o cota de piata de 5,5%, in crestere de la 4,9% cat a inregistrat in 2006.Pentru anul in curs, compania estimeaza vanzari de 44.823 de unitati desktop, potrivit oficialilor.

Potrivit IDC, brandurile autohotne de PC-uri au reprezentant, anul trecut, 35% din cele 944.000 de unitati comercializate in Romania, in 2007.

Tornado Sistemes esimeaza pentru anul fiscal care se va incheia la sfarsitul lunii iunie o cifra de afaceri de 175 milioane dolari, in crestere cu 30% fata de anul precedent. Compania intentioneaza sa pastreze acest ritm de crestere si pentru anul fiscal 2008-2009



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri