Jocul online cu orientare politica eRepublik isi va deschide anul viitor un centru de coordonare amplasat in Statele Unite, care se va alatura birourilor din Bucuresti si Madrid, potrivit lui Alexis Bonte, director executiv si actionar majoritar al companiei care administreaza site-ul.
Infiintarea biroului din Statele Unite si cresterea numarului de angajati sunt doua obiective pentru care investitorul francez Alexis Bonte a atras recent o finantare de 550.000 de euro, in schimbul a 11% din companie. Banii vor fi folositi si pentru imbunatatirea jocului din punct de vedere tehnic si al designului, urmand ca pana la sfarsitul anului eRepublik.com sa iasa din varianta beta.

“Lucram la versiunea publica a site-ului eRepublik pe care il vedeti acum e un prototip – o versiune extrem de limitata a ceea ce vrem sa facem cu el. Reprezinta aproximativ 30% din noua versiune, pe care vrem sa o lansam pana la sfarsitul anului”, a declarat, pentru Wall-Street, Alexis Bonte, prezent ieri la Idea Forum.

Cei 550.000 de euro au fost furnizati de fondul de investitii francez AGF Private Equity si de alti opt investitori de tipul “business angels”. Suma fixata pentru cele 11 procente din companie duce valoarea totala a eRepublik.com la cinci milioane de euro.

Gandit ca o retea sociala online si un stimulator social, economic si politic, eRepublik creeaza practic o lume virtuala in care utilizatorii devin cetateni cu drepturi politice si economice. Ei pot sa creeze companii, sa-si construiasca o cariera politica sau sa poarte razboaie. Intrarea in lumea eRepublik se face doar pe baza invitatiei din partea unui cetatean.

eRepublik.com a fost lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, cu o finantare de “cateva sute de mii de euro” din partea lui Alexis Bonte. Echipa de dezvoltare a proiectului numara pe atunci intre patru si zece angajati. Dupa lansare, Bonte si-a promovat proiectul cu ajutorul serviciului de microblogging Twitter si al retelei sociale online Facebook. Intr-o saptamana, lumea virtuala adunase deja 10.000 de cetateni, din 43 de tari.

“In prezent, avem 20.000 de cetateni activi. 80-90% dintre ei intra zilnic pe eRepublik. Asta genereaza mult trafic, peste 12 milioane de afisari in fiecare luna. Dar e foarte putin comparativ cu ce va fi de acum inainte”, a spus Alexis Bonte.

Pentru a continua dezvoltarea eRepublik, omul de afaceri francez a apelat la opt antreprenori si investitori cu care lucrase anterior, doi dintre ei fiindu-i parteneri in afacerea de turism LastMinute.com. “ Sunt oameni pe care ii cunoastem si stim ca daca in cateva luni avem nevoie de o noua finantare, ei ne-o vor acorda”, a spus Bonte.

Omul de afaceri francez este cunoscut in peisajul online autohton si datorita achizitiilor succesive de actiuni ale proiectului de videosharing Trilulilu.ro. Dupa ce, in urma cu cateva luni, a platit 100.000 de euro pentru 10% din actiunile afacerii controlate de Sergiu Biris, Alexis Bonte a cumparat recent alte 41 de procente, pentru un million de euro. In continuare, Bonte vrea sa se concentreze asupra Trilulilu, cea mai mare investitie a sa in online-ul romanesc si sa finanteze, in paralel, alte proiecte de antreprenoriat, din pozitia de business angel.

“Daca voi gasi moduri in care sa ajut antreprenori tineri sa-si lanseze start-up-uri pe idei interesante si originale, o voi face cu placere. Nu voi face investitii foarte mari, dar ii voi ajuta pe oameni sa ajunga de la idee la prototip”, spune Bonte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri