Kaspersky Lab atentioneaza in privinta cresterii fara precedent a crimei cibernetice, pierderile estimate la nivel mondial depasind 100 de miliarde de dolari pentru 2007.
In acest context, exista un interes crescut atat pentru intelegerea fenomenului cat si pentru solutiile de securitate ce ofera protectie directa impotriva atacurilor online.

"Din punct de vedere al atacurilor informatice, Romania se afla inca intr-o faza emergenta, majoritatea atacurilor pe care le-am observat pana acum au fost bazate pe inginerie sociala. Nu exista inca softuri care sa atace in mod direct sisteme romanesti de banking online. Din pacate insa, asa cum s-a intamplat si in alte tari, aparitia acestora este inevitabila si ne aflam in momentul potrivit pentru a lua masurile necesare prevenirii unor incidente majore", a declarat Costin Raiu, directorul departamentului cercetare - dezvoltare Kaspersky Lab Romania.

Chiar daca atacurile informatice indreptate asupra institutiilor bancare din Romania s-au bazat pe metode "vechi" de tip phishing, pierderile datorate acestor atacuri au fost destul de serioase, fapt intens mediatizat in ultimele luni.

"Salutam initiativa Institutului Bancar Roman pentru aducerea in atentia mediului bancar a problematicii atacurilor cibernetice moderne si speram ca si alte institutii sa-i urmeze exemplul.Cat priveste producatorii de software de securitate, Kaspersky Lab a intensificat lupta impotriva crimei cibernetice atat prin educarea publicului larg cat si prin noile tehnologii pe care le dezvolta – cum ar fi cele introduse in Kaspersky Internet Security 2009", a declarat Teodor Cimpoesu, directorul general al Kaspersky Lab Romania.

Infiintata in 1997, compania Kaspersky Lab este un furnizor international de software de securitate a informatiilor. Cu sediul central la Moscova, Rusia, Kaspersky Lab are reprezentante regionale in Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Polonia, Japonia, China, Coreea, Italia, Romania si SUA. Compania se extinde si mai mult prin reteaua sa globala de parteneri, cuprinzand peste 500 de companii.

Institutul Bancar Roman are ca principal obiectiv perfectionarea profesionala, pregatirea si specializarea personalului bancar, in conformitate cu strategia stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in cooperare cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si cu programele aprobate de Consiliul de Administratie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri