Comisia Europeana ar putea propune proiecte legislative care sa sanctioneze supra-taxarea clientilor de catre operatorii de telefonie mobila, conform declaratiilor date joi de oficialii europeni.
Viviane Reding, comisarul european in domeniul telecomunicatiilor, este ingrijorata de taxarea la minut a apelurilor telefonice intre statele Uniunii Europene, care ar trebui taxate la secunda.

Operatorii de telefonie considera ca ar trebui sa li se respecte dreptul fundamental de a-si stabili singuri preturile pe o piata unde exista competitie. In Franta, Spania, Lituania si Portugalia, apelurile se taxeaza la secunda, insa legislatia nationala nu este aplicabila in cazul apelurilor in roaming, a mai declarat purtatorul de cuvant, informeaza NewsIn.

Uniunea Europeana a adoptat deja o lege ce limiteaza tarifele de roaming pentru mesageria vocala, ce trebuie reduse pe 30 august 2008 si 2009 inainte ca legea sa expire, in 2010. Reding va trebui sa prezinte propuneri legislative pentru prelungirea masurilor de limitare a tarifelor pana in 2013, urmand sa extinda restrictiile si asupra tarifelor de roaming a mesajelor scrise.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri