Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) va depune pe 15 noiembrie o cerere de finantare din fonduri europene, in valoare de sase milioane de euro, pentru reconfigurarea sistemului informatic, a declarat Bogdan Gaurean, directorul general adjunct al ONRC.
"Dorim sa reconfiguram sistemul informatic al tuturor celor 42 de sedii ale ONRC atat pe partea de hardware cat si pe cea de software. Costul total al proiectului este estimat la 10-12 milioane euro", a spus Bogdan Gaurean.

Acesta a mai precizat ca ONRC va lansa pana la sfarsitul acestui an doua noi proiecte. Primul, Jurist Online, care va fi lansat in luna octombrie, va oferi raspunsuri utilizatorilor legate de infiintarea unei societati, iar cel de-al doilea, Mail Alert, preconizat a fi lansat in luna noiembrie, ii va anunta pe cei care au depus cereri momentul in care acestea au fost rezolvate. De anul viitor, serviciul de mail alert va fi extis si pe telefonul mobil, arata NewsIn.

In luna februarie ONRC a lansat Sistemul de Formulare Electronice Inteligente (SFEI), prin care comercianti pot completa cereri catre ONRC, pot atasa documente doveditoare si pot semna electronic aceste documente. Incepand cu data de 12 iunie a fost disponibila Cererea de inregistrare pentru persoane fizice autorizate, iar la data de 24 iunie a fost disponibila Cererea de inregistrare persoane juridice.

Pana la data de 12 septembrie ONRC a primit prin SFEI 104 cereri din care 15 cereri de verificare disponibilitate si rezervare denumire firma persoana juridica, 10 pentru cod CAEN rev.2, 6 pentru eliberare acte, 38 pentru depuneri situatii financiare, 11 pentru inregistrare persoane juridice, 23 pentru completarea dosarelor si o cerere pentru verificare disponibilitate si rezervare denumire firma persoana fizica.

Din totalul cererilor 58 au venit din Bucuresti, 16 din judetul Constanta, noua Teleorman, opt Ilfov, Bacau, Galati si Arad cate trei, si Sibiu, Timis, Prahova si Iasi cate una.

Directorul general adjunct al ONRC, Bogdan Gaureanu, a precizat ca implementarea SFEI a durat doi ani si a costat aproape 800.000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri