DTH Television Grup, unul dintre operatorii de retransmisie a programelor prin satelit de pe piata romaneasca, a luat un credit in valoare de 18,5 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank pentru dezvoltarea platformei digitale Boom Direct-to-Home.
''In contextul evolutiei rapide a pietei televiziunii digitale din Romania, sunt necesare investitii masive pentru a ne pastra si a ne spori avantajele competitive. Imprumutul obtinut ne va permite sa mentinem la cote inalte calitatea serviciilor TV pe care le oferim si sa introducem tehnologii inovatoare, respectandu-ne astfel promisiunea fata de clienti, dar si fata de planurile noastre de dezvoltare'', a declarat Amit Levin, CEO al DTH Television Grup.

Investitiile vor permite DTH Television Grup sa ofere clientilor existenti echipamente specializate de ultima generatie si sa atraga noi abonati Boom, iar compania va mai face investitii si in dezvoltarea unor servicii inovatoare, potrivit spuselor reprezentantilor companiei.

''Parteneriatul cu DTH Grup este in concordanta cu strategia noastra de dezvoltare pe segmentul corporatist. Suntem mandri ca finantarea ii va permite clientului nostru sa-si imbunatateasca avantajele competitive prin tehnologii noi, in industria foarte dinamica a televiziunii'', a spus Mugur Popescu, Large Corporate and Public Sector Director, UniCredit Tiriac Bank.

DTH Television Grup a fost infiintata in 2004, in prezent utilizand sistemul de telecomunicatii DTH in Romania, sub marca Boom. Lansat in mai 2006, Boom este prima platforma independenta de televiziune digitala prin satelit – DBS MCTV (Digital Broadcast Satellite or Direct-to-home Multi Channel Television) din Romania. DTH Television Grup este singurul operator care ofera pachete independente de canale.

Piata romaneasca a serviciilor de televiziune direct-to-home (DTH) a atins anul trecut o valoare de aproximativ 75 de milioane de euro si ar putea creste anul acesta cu aproape 60%, pana la o valoare de 120 de milioane de euro.

Principalii competitori ai Boom pe piata romaneasca sunt Digi TV , Dolce, Focussat si Max TV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri