Valoarea totala a pietei de continut generat de utilizatorii telefoanelor mobile, cum ar fi retelele sociale, datele mobile si serviciile de furnizare a informatiilor personale, va creste de la aproximativ 1,1 miliarde de dolari in 2008 la mai mult de 7,3 miliarde de dolari in 2013, potrivit unui studiu Juniper Research.
Aceasta crestere va fi “aprinsa” de cresterea in segmentul retelelor sociale, care se asteapta sa devina cel mai mare producator de venituri pentru piata pana in 2009, potrivit unui raport emis de Juniper Research.
Numarul utilizatorilor activi de retele sociale prin intermediul celularelor este asteptat sa creasca de la 54 de milioane in 2008 la aproape 730 de milioane in 2013.

De asemenea, publicitatea va juca un rol important in spatiul UGC (user-generated content), adunand o treime din totalul veniturilor pana in 2013.

Windsor Holden, autorul raportului, a declarat ca “este clar ca se observa o mare schimbare in industrie in ceea ce priveste implementarea unor modele de afacere in acest domeniu”.

“Dat fiind ca initial a existat o perceptie prin care utilizatorii ar trebui sa plateasca o mica taxa pentru a accesa retelele sociale de pe telefoanele mobile, a devenit clar ca pentru a castiga mase de utilizatori trebuie sa oferi un cont gratuit si apoi sa maresti castigurile din publicitate si din vanzarea continutului suplimentar”, a adaugat Windsor Holden.

De asemenea, raportul Juniper a aratat ca desi iPhone a crescut substantial in constiinta publicului prin servicii de gestionare a continutului, este un domeniu important in care trebuie imbunatatit marketing-ul unor servicii din interiorul industriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri