Symantec Romania, subsidiara a Symantec, unul dintre liderii globali ai pietei de securitate, a anuntat ca detine o cota pe piata solutiilor de securitate din Romania de aproximativ 50%, cu ocazia lansarii noilor aplicatii de securitate Norton Internet Security 2009 si Norton AntiVirus 2009
De asemenea, country manager Symantec Romania, Gabriel Tomescu, a declarat ca in primele doua trimestre de la deschiderea primului birou Symantec in Romania, compania a inregistrat o crestere de 120% si doreste sa pastreze aceasta tendinta pana la sfarsitul anului fiscal ce se va incheia pe 31 martie.

Reprezentantul Symantec a mai declarat ca vrea sa obtina in termen mediu o cota de 50% pe piata solutiilor de securitate pe care a estimat-o la mai mult de 20 de milioane de dolari.

”In urmatorul an ne vom axa asupra consumatorilor de tip „home user” si asupra intreprinderilor mici cu pana la 50 de angajati, deoarece numarul de utilizatori s-a dublat, iar valoarea acestei piete a scazut din cauza jucatorilor din piata care vand produse din zona consumer in segmentul enterprise”, a adaugat Tomescu. El a mai adaugat ca piata de security enterprise este mult mai mare decat cea consumer, iar cele mai multe licente au fost vandute in sectorul financiar si comunicatii.

Noile produse Norton sunt localizate in limba romana si beneficiaza de o putere si o rapiditate mult mai mare. Acestea nu solicita resursele sistemului, se instaleaza in aproximativ 50 de secunde si introduce tehnologia Norton Insight, care este realizata pe baza feedback-ului utilizatorilor, si elimina scanarea fisierelor comune, in acest fel reusind sa reduca numarul fisierelor care necesita o scanare regulata.

De asemenea, noile solutii de la Norton dispun de cea mai rapida scanare (33 de secunde), un consum redus de memorie de aproximativ 7 MB, si ofera protectie pentru browser-ele Internet Explorer si Firefox. Norton a introdus noi caracteristici si la nivelul utilizarii prin optiunea „Silent”, care suspenda alertele si update-urile automat, pentru a evita intreruperea sau incetinirea altor activitati, ca jocurile, filmele sau prezentarile, atunci cand este nevoie, si optiunea „Programatorul inteligent”, care gestioneaza scanarile, update-urile si alte activitati atunci cand calculatorul este inactiv, iar actiunea de procesare se retrage in fundal in cateva milisecunde.

Canalul de distribuitie al Symantec pentru produsele Norton va fi sustinut in principal de cei trei distribuitori la nivel national: Romsym, Omnilogic si DNS, anuntand totodata ca nu doreste marirea numarului de distribuitori, ci doar numarul de reselleri. Pretul recomandat de vanzare pentru Norton Internet Security 2009 este de 50 euro per utilizator si include un an de utilizare si update-uri, iar pretul pentru Norton AntiVirus 2009 este de 34 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri