Intel Corporation a anuntat venituri pentru trimestrul al treilea de 10,2 miliarde dolari, profituri operationale de 3,1 miliarde dolari, un profit net de 2 miliarde dolari si profit pe actiune (EPS) de 35 centi.
"Intel a realizat in semestrul al treilea al anului cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei", a declarat Paul Otellini (foto), presedinte si CEO al Intel.

"Am inregistrat o profitabilitate solida, cu venituri operationale de peste 3 miliarde de dolari, ceea ce reflecta performante pe toata linia si cele mai bune produse din clasa lor. Intrand in T4, este greu sa stim ce impact va avea criza financiara asupra cererii clientilor nostri finali”, a adaugat presedintele si CEO-ul Intel.

Rezultatele pentru al treilea trimestru din 2008 au inclus si o deteriorare in valoare de 162 milioane dolari a investitiei in Numonyx, iar rezultatele din trimestrul trei al lui 2007 au inclus 125 milioane dolari rezultate din taxe pentru restructurare si deteriorare de active, rezultatele au inclus si venituri semnificativ mai ridicate, generate de sistemele de memorie flash NOR.

Rezultatele obtinute in T2 din 2008 au inclus 96 milioane dolari rezultate din taxe pentru restructurare si deteriorare de active.

Unitatile pentru microprocesoare si cipseturi au stabilit niveluri record in acest trimestru, iar veniturile generate de microprocesoare si cipseturi Intel Atom in noile segmente netbook si nettop s-au ridicat la aproximativ 200 milioane dolari.

Pretul mediu de vanzare (ASP) pentru microprocesoare a fost mai mic din punct de vedere secvential. Excluzand livrarile de microprocesoare Intel Atom, pretul mediu de vanzare a fost redus.

Marja bruta de 58.9% a fost mai mare decat cea de 55.4% in al doilea trimestru.

Pierderile nete rezultate din investitii de capital, dobanzi si altele, s-au ridicat la 265 milioane dolari, mai mari fata de pierderea neta estimata, de 30 milioane dolari, in principal din cauza unei deteriorari de 250 milioane dolari suferite de investitia companiei in Numonyx.

Rata efectiva de impozitare a fost de 28.9%, fata de estimarea companiei Intel, de 33%. Compania a utilizat 2.1 miliarde dolari pentru a rascumpara 93 milioane actiuni din pachetul sau de actiuni comune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri