Omnilogic a inaugurat noul sau campus, in suprafata totala de 24.000 mp, construit in Otopeni, in urma unei investitii de 35 milioane euro.
“E o investitie care la finalizarea derularii ei din punct de vedere financiar, va costa peste 35 milioane de euro, daca adaugam dobanzile si alte cheltuieli aferente, costul initial fiind, pentru echipare, de 25- 26 milioane”, a declarat Gabriel Marin, CEO Omnilogic.

Constructia a inceput in martie 2007, Alpha Bank fiind finantatorul acesteia, urmand ca 18 luni mai tarziu aceasta sa devina hub-ul operational central Omnilogic.

"Aceasta noua tranzactie a fost realizata in contextul unei relatii pe termen lung intre Omnilogic si Alpha Bank Romania, construita de 13 ani", a declarat Evangelos Kalamakis, prim vicepresedintele Alpha Bank Romania.

Campusul Omnilogic, in fapt un mic oras in miniatura, beneficiaza de cele mai moderne materiale de contructii si tehnologii. Acesta cuprinde cinci corpuri de cladiri: un depozit, doua corpuri pentru birouri, o casa tehnica si un datacenter, doua parcari cu un numar total de 300 locuri de parcare si un teren de baschet.

Odata cu amenajarea noului sediu din Otopeni, Omnilogic a investit aproape 8 milioane de euro in construirea celui mai sigur Data Center din Romania.

Centrul de date este o cladire specializata care poate asigura suficient nivel de securitate pentru ca un client sa-si poata muta toata partea de IT (hardware, software) acolo.

Cu o dimensiune de peste 1.500 mp, expandabila pana la 3.000 mp (in faza a 2-a), acest datacenter se incadreaza in standardul TIA942 - TIER 3-4, si beneficiaza de toate utilitatile necesare unui asemenea mijloc fix (protectie antiseismica, surse de utilitati complet redundante, racire mixta aer/apa, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc..).

“Darea in functiune a acestei investitii, face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evolutiile pietei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luata acum aproape 3 ani, intr-un moment in care focus-ul industriei incepea, dupa aproape 30 de ani, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de PC-ul traditional. In acest context, disponibilitatea pe scara larga a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale (Myspace, SecondLife, etc.) a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content. Iar pentru a furniza content, cerinta de baza este existenta unei infrastructuri performante si a unor furnizori specializati de servicii de datacenter", potrivit lui Gabriel Marin.

Centrul se adreseaza in special companiilor mari a caror activitate de baza nu este IT-ul si care au inteles ca este mai eficient sa apeleze la o firma specializata in protectia datelor.

Un auditor international va atribui companiei Omnilogic cele mai inalte certificari privind standardele de calitate obtinute vreodata in Romania, standarde referitoare la continuitatea afacerii si implicit siguranta datelor. In acest moment, datacenterul Omnilogic indeplineste toate criteriile de clasificare pentru standardul Tier 4. Apropierea de aeroport (sub 20 km) reprezinta singurul impediment in intrunirea tuturor cerintelor de clasificare.

Centrul Omnilogic poate gazdui datele a 4-5 companii foarte mari, intre 20 si 30 de companii medii si un numar nelimitat de companii mici.

Inca din faza de proiectare, Data Center-ul a fost conceput de-asa natura incat sa poata fi extins rapid, cu mult inainte ca numarul de clienti sa devina critic.

Primul Omnilogic datacenter va fi extins si in alte regiuni ale tarii din primavara anului viitor, cand vor mai fi construite 3-4 astfel de centre.

"Este primul centru cu adevarat profesional. Nu credem ca va exista un al doilea datacenter competitiv in Romania in urmatorii un an si jumatate – doi ani, ceea ce speram sa ne confere un avantaj competitiv si sa ne mareasca profitabilitatea" a conchis Gabriel Marin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri