Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a propus spre consultare un proiect prin care operatorii pot furniza servicii de comunicatii de generatie a treia in banda 2G.
Daca decizia va fi aprobata, Orange, Vodafone si Cosmote Romania ar putea furniza acest tip de servicii in retelele existente folosite in acest moment pentru GSM.

Pana acum, ANC a acordat 4 licente 3G catre Orange, Vodafone, Telemobil si RCS-RDS.

Acest proiect de decizie vine ca urmare a adoptarii de catre Comitetul pentru Comunicatii Electronice (ECC) din cadrul Conferintei Europene a Administratiilor de Posta si Telecomunicatii (CEPT) a unei decizii si a unor rapoarte privind compatibilitatea dintre sistemele UMTS si GSM care opereaza in benzile de 900 MHz si 1800 MHz, si compatibilitatea dintre UMTS 900/1800 MHz si sistemele care opereaza in benzile adiacente.

Ulterior acestor demersuri ale CEPT, a fost intocmit un proiect de Decizie a Comisiei Europene privind armonizarea benzilor de frecvente de 900 MHz si de 1800 MHz pentru sistemele terestre capabile sa furnizeze servicii paneuropene de comunicatii electronice in cadrul Comunitatii care urmeaza sa fie adoptat.

Totodata, a fost adoptat Ordinul ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei nr. 432/2008 privind modificarea Tabelului national de atribuire a benzilor de frecventa, ceea ce a creat cadrul tehnico-legislativ necesar furnizarii serviciilor de comunicatii electronice de generatie a treia in aceste benzi de frecvente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri