Interviu cu Serban Prejoianu, Sales Manager GECAD NET
1. Buna ziua. Bine v-am gasit. Voi intra direct in subiect caci am vazut zilele trecute o stire extrem de interesanta pentru aceasta perioada de turbulente economice mondiale. Companiile care lucreaza cu software de proiectare asistata, isi pot cumpara acum licentele in rate. Puteti sa ne spuneti mai mute despre acest sistem de finantare?

Da, incepand cu data de 1 noiembrie 2008 oferim posibilitatea tuturor firmelor care au nevoie de software CAD (Computer Aided Design) produs de Autodesk sa achizitioneze licente noi sau sa le reinnoiasca pe cele mai vechi intr-un sistem de rate, pe care le vor plati intr-un interval de 12 luni. Si ca sa nu existe nici o confuzie, sistemul acesta de finantare se constituie de fapt intr-o plata esalonata, beneficiarul platind in final doar pretul licentelor, acelasi pret pe care l-ar fi platit daca ar fi achizitionat cu plata pe loc.

2. Practic, daca eu sunt am o companie mica si am nevoie sa zicem de un AutoCAD, pot sa platesc licenta de 1000 Euro, esalonat, in 12 rate. Exista restrictii la contractare?

.Da. 1000 de euro este limita inferioara la care se poate opta pentru acest mod de finantare, dar alte restrictii cu caracter general nu exista. Contractul se incheie intre compania ce achizitioneaza licentele software si Grenke Leasing Romania, durata cotractului este de 12 luni iar plata se face in 12 rate.

3. Cine finanteaza cumpararea de soft in rate?

Grenke Leasing Romania care este franciza locala a Grenke Leasing Germania, unul dintre cei mai cunoscuti finantatori de proiecte IT.

4. Sunteti furnizor de software de proiectare asistata foarte vechi pe piata. De ce apelati acum la astfel de solutii de finantare?

GECAD este recunoscut ca fiind un important furnizor de software CAD inca din 1992 dar aceasta nu este prima solutie de finantare cu care venim pe piata. In urma cu doi ani am lansat un sistem de finantare in leasing pentru acelasi gen de software. Acum, cu ajutorul Autodesk, venim cu propunerea achizitiei in rate. De ce? Pentru ca preconizam un an 2009 destul de greu pentru companiile care lucreaza in proiectare si constructii si pentru ca dorim sa le ajutam cat se poate de mult sa treaca cu bine peste aceasta perioada de instabilitate economica mondiala. Le dam posibilitatea sa plateasca esalonat un software care, pentru domeniul in care activeaza ele, este vital.

5. Practic prin acest sistem de plata in rate a softurilor Autodesk ajutati firmele sa isi bugeteze mai bine achizitiile in anul 2009.


Exact. Suntem constienti ca am intrat cu totii intr-o perioada in care trebuie sa fim foarte atenti cu cheltuielile pe care le facem. De asemenea, am intrat intr-o perioada in care si creditele se iau greu, indiferent daca esti firma mare sau mica. Prin acest sistem de finantare, intindem practic o mana de ajutor tuturor companiilor care sunt nevoite sa isi repartizeze costurile intr-un mod cat mai eficient.

6. Oferta este valabila doar pentru achizitionarea de software Autodesk?


Da. Sistemul este gandit de catre producator si se aplica doar solutiilor software dezvoltate de catre acesta.

7. Ce asteptari aveti de la acest sistem de finantare a achizitiilor de software in rate?

Dupa cum spuneam, speram sa ajutam cat mai multe companii sa treaca peste aceasta perioada dificila pastrandu-si totodata avantajel competitive date de utilizarea unor tehnologii de ultimaora. Estimarea noastra este ca cel putin 100 de companii vor apela la acest sistem pentru a-si finanta achizitiile de software Autodesk in urmatoarele 6 luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri