Interesul crescut pentru achizitiile online din luna indragostitilor si sarbatorile din luna martie vor aduce cresteri ale traficului portalului ShopMania cu 12%, ajungand pana la 2 milioane de vizitatori pe luna, potrivit lui Arthur Radulescu, director general Asesoft Net.
Cele mai cautate produse in perioada februarie – martie sunt ceasurile, parfumurile, bijuteriile si florile, in special trandafirii rosii, vizitatorii portalului generand vanzari ale acestor magazine cu 65% mai mari decat in restul anului. De altfel, in aceasta perioada, utilizatorii aloca mai mult timp cautarii celui mai bun produs si acceseaza mai multe pagini decat in celelalte luni ale anului.

Gradul ridicat de interes este generat si de faptul ca magazinele online au preturi cu pana la 30% mai mici fata de cele cele traditionale, iar in acest moment pretul este principalul factor de decizie in efectuarea unei achizitii. Peste 15% dintre magazinele prezente pe ShopMania aplica in aceasta perioada discount-uri si promotii produselor comercializate.

"Pe langa produsele specifice acestei perioade, remarcam ca preferintele romanilor se indreapta catre divertismentul digital, console pentru jocuri video, MP3 playere, sisteme home cinema, produse care au adus, inca din luna ianuarie, o crestere a traficului cu 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta s-a concretizat in peste 250.000 de utilizatori", declara Arthur Radulescu, director general Asesoft Net.

Aproximativ 10.000 de utilizatori au cautat produse legate de home entertainment in ultima luna. Pe langa acestea, utilizatorii ShopMania isi manifesta interesul si pentru achizitionarea telefoanelor, laptop-urilor, precum si a articolelor de mobila, a consolelor de jocuri, a iPod-urilor si a camerelor video.

Un criteriu important pentru luarea deciziei de achizitie in mediul online il constituie comentariile postate de utilizatorii unui produs, acestia cautand, in principal, opinii obiective, nu doar descrierile comerciale puse la dispozitie de comercianti. Un utilizator petrece in medie 5 minute pe site-ul ShopMania, in cautarea celor mai bune oferte pentru un anumit produs.

Cele mai multe interogari din motoarele de cautare includ cuvantul-cheie "pret" alaturi de numele produsului, tot mai multi utilizatori apeland la solutia portalurilor de shopping si comparatii de preturi pentru a gasi ofertele cele mai avantajoase, pentru a afla opiniile altor utilizatori despre produsele dorite si despre magazinele care le ofera.

Peste 70% dintre utilizatorii ShopMania care cauta un produs viziteaza cel putin unul din magazinele recomandate de site, ceea ce inseamna ca peste un milion de utilizatori sunt redirectionati catre magazinele recomandate de ShopMania.

Shopping in doi, o noua optiune pentru utilizatorii ShopMania

Diferenta dintre shopping-ul online si cel traditional consta in faptul ca experienta online ofera un grad sporit de transparenta, utilizatorii au posibilitatea sa afle informatii detaliate si comentarii obiective referitoare la produsele cautate sau la serviciile post-vanzare oferite de magazine.

ShopMania, cel mai mare portal de cumparaturi online si comparatii de preturi din Romania, le ofera consumatorilor sai o noua optiune de cumparaturi online, prin “Shopping in doi”.

"Aplicatia Shopping in doi nu a presupus o investitie financiara majora, ci doar utilizarea resurselor interne (personal calificat, timp investit din partea echipei). Aceasta optiune a portalului nu a fost creata pentru realizarea unui profit, ci pentru a facilita utilizarea site-ului, prin cresterea interactivitatii cu utilizatorul", spune Radulescu.

Conform estimarilor companiei, interfata lansata va fi accesata de aproximativ 1.000 de utilizatori in luna februarie, cu prilejul sarbatorilor din aceasta perioada (Ziua Indragostitilor, Dragobetele, Martisorul si Ziua Femeii).

Interfata este disponibila incepand din data de 13 februarie si va reprezenta o optiune permanenta a portalului ShopMania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri