Un numar important de angajati va fi redus la reteaua sociala MySpace si la compania-mama - Fox Interactive Media, scrie Brand Republic.
Pe langa companiile MySpace si Fox Interactive Media, reducerile ar putea sa afecteze si alte proprietati ale News Corporation, cum ar fi PhotoBucket, Rotten Tomatoes si IGN, scrie BrandRepublic.

Purtatorul de cuvant al Fox Interactive Media nu a confirmat zvonurile, dar “nu este niciun secret ca urmarim modalitati de a imbunatati produsele noastre, sa crestem valoarea actiunilor digitale si sa sporim intreaga putere financiara a companiei”.

Blogul din industrie TechCrunch a citat un numar de surse care au confirmat ca la MySpace si Fox Interactive Media ar putea avea loc “reduceri importante”. Sursele au declarat ca numarul reducerilor ar putea fi mai mare de 500 si va fi anuntat in scurt timp.

Recent, MySpace a trecut recent printr-o restructurare manageriala de proportii, dupa ce fondatorii Chris DeWolfe si Tom Anderson au fost demisi si inlocuiti de fostul director executiv de la Facebook - Owen Van Natta -, ca director executiv.

La inceputul saptamanii, directorul digital al News Corp, Jon Miller, a declarat ca reducerile de posturi vin dupa ce Fox Interactive Media a decis sa se mute intr-un nou spatiu de birouri din Los Angeles din cauza retinerilor financiare.

Fox Interactive Media are aproape 3.000 de angajati, din care aproape jumatate sunt de la MySpace. Compania mai detine companii ca GameSpy, AskMen, Fox Audience Network si Fox Digital Publishing Group.

In ultimul an, compania nu si-a mai atins tintele de venit, dupa ce cresterea din publicitatea online a fost oprita de recesiune.

De asemenea, MySpace se confrunta cu un declin in traficul online si in popularitate, dupa ce utilizatorii s-au indreptat catre retele sociale ca Facebook si Twitter.

Restructurarile sunt vazute ca o modalitate prin care MySpace isi face rezerve pentru momentul in care acordul de publicitate si cautare cu Google va expira la sfarsitul lunii iulie din 2010.

Luna trecuta MySpace a concediat 45 de angajati, iar Fox Interactive Media a disponibilizat in luna ianuarie 100 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri